Egyéb

Published on július 25th, 2017 | by adminisztrator

0

3 vegán étterem, amit kár lenne kihagyni

Néhány éve még kihívás volt itthon nemhogy vegánnak, de vegetáriusnak is lenni, szerencsére ez változik, és gazdagodik a kínálat a húsmentes és az állati alapanyagokat teljesen kerülő éttermeket, étkezdéket, bisztrókat illetően. 3 kedvenc és mindig megbízható helyet ajánlunk.

Mivel bővül a kínálat az egészségesebb és környezettudatos vendéglátóhelyek világában, a nem igazán jók gyorsabban kihullanak, de sosem árt, ha a legjobbakat ismerjük. Olyan helyeket ajánlunk, ahova húsevőkkel is bátran el lehet menni – nem lesz hiányérzetük, mert nagyon jót és jól lehet enni, ráadásul egészségesen és kellemes hangulatban.
Napfényes – a legjobb
Kínálatban, változatosságban, ízekben is a legjobb választás a Napfényes, ahol nemcsak a tányérokra kerül csupa vegán napérlelte fogás, de a teraszuk is nagyon csábító, kellemes zöld sziget a nyüzsgő belváros kellős közepén, a Ferenciek terétől két lépésre. A gazdag étlap mellett változó napi ajánlatból is lehet választani, így tényleg nem lehet ráunni erre a helyre. Rengeteg klasszikus, magyaros jellegű fogás és pizza is van a választékban, így olyanokat is el lehet csábítani, akik még csak barátkoznak az egészségesebb életmód gondolatával. Ja, és cukrászdájuk is van ugyanitt, csupa mentes finomsággal!
Napfényes Étterem és Cukrászda
V. Ferenciek tere 2. – Veres Pálné és Curia utca sarka

Édeni Vegán – a legbarátságosabb
A legrégebbi budai vegán étterem, egy tündéri kis terecskén a vár aljában, a Batthyány tér mellett, mégis nyugis és kellemes, a terasza tényleg a béke szigete. A kínálat napról napra változik, minden jól látható, hiszen a pultból választhatunk, nagyon rugalmasak, akár fél adagokból is összerakhatjuk az ebédet. Kézművesként hirdetik magukat – annyi bizonyos, hogy minden házias és helyben készül frissen, kivéve az italok, amelyekből külföldi különlegességeket is kóstolhatunk itt, persze organikus alapanyagokból. A nyers vegán desszerteket is érdemes megkóstolni!
Édeni Vegán Étterem
I. Iskola utca 31.

Hummus Bar – a legmegbízhatóbb
A franchise rendszerben működő, folyamatosan terjeszkedő Hummus Bar már tucatnyi étteremmel rendelkezik Pesten és Budán. Vannak vega és húst is árusító helyeik, de mindenhol kapunk ízletes és színes, bőséges vegán fogásokat is, legyen az leves, gazdagon megpakolt pita vagy hummusztál, saláta, falafel vagy kuszkusz. Érkezéskor nyáron egy kis pohár limonádét, télen egy forró mentateát kap az ember ajándékba, ami mellett átböngészheti az étlapot – kedves gesztus, és rögtön bizalmat is kicsal a vendégből, de nem felelőtlenül, mert az étel mindig finom, friss és nagyvonalú.
Hummus Bar
14 helyszínen

http://www.cookta.hu/hir/20170718-3-vegan-etterem-amit-kar-lenne-kihagyni

Kulcsszavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram