Életmód

Published on július 25th, 2017 | by adminisztrator

0

Aranyat érhet a cukorbetegeknek ez az informatikai fejlesztés

Amerikában olyan mesterséges intelligenciát fejlesztettek ki, amely ránézésre megmondja, egy ételben mi és mennyi kalória van. A sütni szerető embertársaink mellett legfőképp a cukorbetegek örülhetnek ennek.
Olyan mesterséges intelligenciát fejlesztettek ki, amely első ránézésre kevésbé jelentős, de a cukorbetegeknek aranyat ér. A híres A Massachusetts Institute of Technology (MIT) szakemberei olyan algoritmust fejlesztenek ki, amellyel a gép ránézésre megmondja, mennyi kalória van egy ételben. Így a program, gép meg tudja mondani, egy tálca süteményben mi van, és mennyi kalória van benne.

Ez jól jöhet háziasszonyoknak, sütni-főzni szeretőknek is, akik egy internetes kép alapján megtudhatják gyorsan, milyen összetevőkből készült az általuk megfőzni vágyott étel – de ez általában ott szokott lenni egy guszta ételfotó mellett.

Sokkal fontosabb ez a cukorbetegeknek, akiknek tudniuk kell, az általuk elfogyasztandó ételben mennyi a tápanyag, mennyi szénhidrát van benne. Ezt most elég nehezen saccolják meg, ha nem ők készítik el az ételt, bár az évek alatt kialakul valamiféle szemmérték. Ha viszont viszonylag pontosan tudják a tápértéket, akkor azt is tudják, mennyi inzulint kell adniuk evés előtt, így elkerülhetik, hogy túl sokat vagy túl keveset adjanak, előbbi ugyanis túl alacsony vércukorszintet okoz, utóbbi pedig túl magasat, egyik sem jó a szervezetnek.

hvg

Kulcsszavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram