Receptek

Published on január 11th, 2018 | by adminisztrator

0

Az én mézes kalácsom!

Hozzávalók: 12,50dkg méz, 12,5dkg vaj,3 egész tojás, 20 dkg porcukor,1 teáskanál szódabikarbóna ,2 evőkanál mézes fűszerkeverék ,1 teáskanál őrölt fahéj,1 teáskanál citrom reszelt héja, 1 narancs reszelt héja.2 evőkanál citromlé ,50 dkg liszt.

Az írókához: 1 tojás fehérje, 15-20 dkg porcukor,1 teáskanál citromlé,vagy ecet ,1 teáskanál keményítő.

Elkészítés: A mézet a vajat kis lángon felmelegítjük,majd kihűtjük.

A tojásokat a cukorral ,és a fűszerekkel ,szódaporral, a héjakkal,a citrom lével robot géppel összekeverjük.

Majd felváltva adjuk hozzá a vajas mézet,és a lisztet .

A tészta puha és lágy lesz ,de így lesz tökéletes.

A tálat lefedve egy északára hűtőbe tesszük.

Másnap kiszakítunk egy darabot lisztezett deszkán át gyúrjuk és 3ml kinyújtjuk.és tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk.addig folytatjuk amíg van tésztánk.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük,és 175 c sütőbe toljuk.

Kb 10 percig sütjük,akkor jó ha ha meg nyomjuk és nem horpad be a teteje. szép világos legyen.

Az íróka a következőképpen készül:a tojásfehérjét félig felverjük,majd apránként hozzáadjuk a porcukrot,szép fényes krémes hab lesz.

Végezetül belekeverjük az ecetcet,és a keményítőt.

Veszünk egy keményebb nylon zacskót bele töltjük tojáshabot,kivágjuk a végét.

Tetszés szerint ki díszítjük a mézeseket.Száradni hagyjuk,és egy fém dobozba ,vagy tálba tesszük.

Adag: 12

Költség: 1200Ft

Elkészítési idő: 60 perc

 

Üdvözlettel :Szekeres Lajosné Klári

Kulcsszavak: , , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram