Desszert

Published on február 24th, 2017 | by adminisztrator

0

Banános-fahéjas palacsinta áfonyával (laktóz-, glutén- és cukormentes)

Hozzávalók:

  • 4 db banán
  • 2 db tojás
  • 2 db tojásfehérje
  • 8 dkg rizsliszt
  • 1 tk fahéj
  • 2 ek kókuszolaj + a sütéshez

Elkészítés:

  1. Az érett banánokat villával pépesre összetörjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tojásfehérjét, a fahéjat és a 2 evőkanál kókuszolajat, mindezt kézi habverővel felverjük.
  2. A rizslisztet is beletesszük és elkeverjük, majd 10 percig állni hagyjuk, és újra felkeverjük.
  3. Felforrósított palacsintasütőben, kevés kókuszolajon merőkanálnyi adagokat kisütünk úgy, hogy az áfonyákat a kissé már megszilárdult palacsintákra szórjuk. Amikor az egyik oldaluk megsült, megfordítjuk. Mindkét oldalát átsütjük. Banánszeletekkel, juhar-vagy agavesziruppal, esetleg olvasztott mézzel megcsorgatva tálaljuk.

Forrás: www.mindmegette.hu

Kulcsszavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • cukrom.hu_webshop
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram