Hozzávalók:
5 db tojás,
10 dkg liszt,
10 dkg Glukonon,
fél csomag sütőpor.
Töltelék:
40 dkg vaj,
20 dkg Glukonon,
1 citrom leve és reszelt héja.
Díszítés:
2 db citrom,
1 csomag tortazselé,
diabetikus csokoládéreszelék.
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásfehérjét a Glukonon felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a Glukonon másik felével habosra kevert tojássárgáját. Fakanállal óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, és tortakarikában kisütjük. A krémhez a Glukonont 4 centiliter vízben cukorszirup-sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük.
A vajat habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a szirupot, majd belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A kihűlt tortalapot három egyenlő részre vágjuk, megkenjük citromkrémmel úgy, hogy a torta oldalára és tetejére is maradjon.
Forrás: macosz.hu