Desszert

Published on február 23rd, 2017 | by adminisztrator

0

Diétás céklás-kakaós brownie glutén-, tej- és cukromentesen

Ez a brownie nemcsak egészséges, hanem egy szuper desszert az édes íz utáni vágy csillapítására.

Hozzávalók:

  • 1 db cékla
  • 1 db egész tojás
  • 15 dkg teljes kiőrlésű rizsliszt
  • 5 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
  • 4 dkg kókuszolaj
  • 25 dkg natúr kókuszjoghurt
  • 2,5 dkg zsírszegény, cukormentes kakaópor
  • 0,5 dkg nyírfacukor
  • 1 púpos tk szódabikarbóna

Elkészítés:

  1. Az így kapott masszát kerek szilikonos sütőformába tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percen át tűpróbáig sütjük. Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni. Nyírfacukorporral és eperrel kínáljuk.
  2. A céklát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük. A rizslisztet, a zabpehelylisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát egy tálba tesszük és jól összekeverjük. Hozzáöntjük a céklát, a joghurtot a nyírfacukrot, a kókuszolajat és a tojást, alaposan összedolgozzuk.

Tipp: érdemes gumikesztyűben megfogni a meghámozott céklát, ha nem akarunk rózsaszínű kezeket magunknak. 😉

Kulcsszavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • cukrom.hu_webshop
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram