Életmód

Published on október 6th, 2017 | by adminisztrator

0

Ez a műtét 5 évre meggyógyít minden második cukorbeteget

A fogyást elősegítő gyomorszűkítő műtét legalább öt évre meggyógyítja a 2-es típusú cukorbetegségből az azzal küszködő páciensek felét. A Lancet című szakfolyóiratban megjelent eredmények alapján a kísérletbe bevont 60 ember közül senkinek sem segített önmagában a gyógyszer és a diéta.

A műtét viszont a testsúly csökkentésével és a bélműködés megváltoztatásával sikeresen csillapította a panaszokat.

A szakértők hangsúlyozták, hogy „lényeges” változásról van szó, de csak kevesen kapnak lehetőséget a beavatkozásra.

A King’s College London és a római Katolikus Egyetem munkatársai a megszokott gyógyszeres kezelés kimenetelét hasonlították össze az operációéval. A műtét során csökkentik a gyomor űrtartalmát, és rövidebb bélszakasz marad a tápcsatorna része.

„A műtét hosszas nyugvó szakaszt idéz elő az esetek 50 százalékában, hiszen a betegek vércukorszintje a betegséget jelző alsó határ alá csökken öt évre. A páciensek 80 százaléka egyébként képes volt megfelelő szinten tartani a vércukrát, pedig csak egy gyógyszert szedett, vagy pedig egyet sem” – magyarázta Francesco Rubino professzor a BBC News-nak.

Noha a páciensek egy része továbbra is cukorbeteg maradt, nekik is könnyebb volt az ajánlott szinten tartani a vércukrukat.

„A műtéti kezelés tűnik a legköltséghatékonyabb megoldásnak” – tette hozzá Rubino professzor.

http://news.noinetcafe.hu/egeszseg/10-noinetcafe-egeszseg-rss/2664-ez-a-m%C5%B1t%C3%A9t-5-%C3%A9vre-meggy%C3%B3gy%C3%ADt-minden-m%C3%A1sodik-cukorbeteget

Kulcsszavak: , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • cukrom.hu_webshop
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram