Receptek

Published on szeptember 1st, 2017 | by adminisztrator

0

Fincsi meggy-cseresznye lekvár

1 kg meggyet és 2 kg cseresznyét megmosunk, kimagozunk. Edénybe tesszük. Hozzáadunk 70 dkg cukrot, 3 szem szegfűszeget, egy darabka fahéjat. Közepes lángon kavargatjuk, és forrástól számítva kb. 7-10 percig főzzük. Az üvegeket jól kimossuk, beletöltjük a lekvárt. Lezárjuk az üvegeket, és fejtetőre állítjuk 10 percig.
Ezt követően egy-két napra száraz dunsztba tesszük. Mennyei lekvárt kapunk, ami császármorzsához, palacsintába vagy vajas kenyérrel nagyon finom.

R. Horváth László

Kulcsszavak: , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • cukrom.hu_webshop
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram