Jófalat Séf

Published on augusztus 7th, 2017 | by adminisztrator

0

Grillezett bárány kotlett majonézes mangó chutney-val

Hozzávalók 4 főre:
fejenként 2-3 bárány kotlett
A páchoz:
1 salotta hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 bio citrom
1 dl olívaolaj
2 evőkanál apróra vágott friss rozmaring
tengeri só és frissen őrölt feketebors

Elkészítem a pácot: a hagymát nagyon finomra aprítom, a citrom
héjának nagy részét zöldséghámozóval leszedem és felaprítom.A
citrom levét kifacsarom, nem baj, ha kevés rost is kerül bele.
Összekeverem a hagymával, zúzott fokhagymával, olívaolajjal, és a
finomra aprított rozmaringgal. Sózom, tekerek bele borsot, leöntöm a
páccal a felszeletelt bárányt, és jól összekeverem, hogy a
pácból minden húsdarabra jusson. Hideg helyen hagyom minimum 20
percig pihenni (de pár óra sem árt neki), majd parázs felett,
oldalanként pár perc alatt meggrillezem.
Mangó chutney:Egy tálban összekeverem a mangókockákat jó alaposan
a cukorral, ecettel, hagymával, ¼ teáskanál sóval, gyömbérrel,és
egy kis majonézzel.

Bódi Béla

Kulcsszavak: , , , , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • cukrom.hu_webshop
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram