Receptek

Published on május 2nd, 2017 | by adminisztrator

0

Grízes csokoládés kalács

Hozzávalók (6 személyre):
A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5-3 dl laktózmentes tej
  • 8 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 5 dl laktózmentes tej
  • 8 dkg búzadara
  • 5 dkg cukor
  • 7 dkg étcsokoládé
  • csipet só

Először a tölteléket készítjük el. A tejből és a búzadarából sűrű tejbedarát főzünk. Amíg még forró, beletördeljük a csokoládét, beletesszük a cukrot, és a sót. Kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Amíg hűl, bedagasztjuk a tésztát.

A tejet egy teáskanál cukorral, a tejszínnel és a vajjal összelangyosítjuk. Felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, beletesszük a tojássárgát, a maradék cukrot, a vaníliaaromát. A tésztát alaposan kidolgozzuk, lefedve a duplájára kelesztjük.

Lisztezett munkalapra borítjuk, lazán átgyúrjuk. A tésztát 6-7 mm vastagra kinyújtjuk, nagy téglalapot kapunk. A téglalapot hosszában négy egyforma csíkra vágjuk. Mindegyik csík közepére teszünk az időközben megszilárdult töltelékből.

A tésztacsíkok szélét összefogva rudakat készítünk, az illesztések alulra kerüljenek. A tésztarudak végét szorosan összefogjuk, elkészítjük a négyes fonást készítünk. Mindig a két szélső rudat tesszük középre, egymással keresztezve. A fonat két végét a tészta alá hajtjuk, sütőpapírral borított tepsire áttesszük. Nagyjából fél órát kelesztjük.

180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Beküldő: Aszódi Ferencné

Kulcsszavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • cukrom.hu_webshop
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram