Mondd meg Cukrom

Published on május 26th, 2017 | by adminisztrator

0

Hogyan érezd SZENZÁCIÓSAN magadat?

Felkelek hajnalban, rövid ébredezés után ráteszem a pórázt a kutyánkra, és indulunk. Akkor is megyek, ha legszívesebben magamra húznám a takarót, és a fal felé fordulva aludnék tovább. Az első 10 perc után kezdem átvenni a rezgéseket a folyóból, ami mellett futók, a fákból, a madarak énekéből. Aztán teljesen átmosva megyünk haza a családhoz, mire ők ébrednek. Minden napot úgy kezdeni, hogy átjár az öröm, megfoghatatlan.
Ha próbáltad már, rájössz, kivételesen szerencsés vagy.
Kevesek érzik ugyanezt.
A legtöbben rosszkedvűen ücsörögnek reggeli kávéjuk mellett. Végigpörgetik a fejükben, hogy ismét egy unalmas, egyhangú, szürke nap áll előttük.
A legtöbb anyának nincs semmi az életében, ami kirángatná őket a mindennapokból.
Nem az a munkájuk, amit akkor is csinálnának, ha csak hobbi lenne, és nem kapnának érte fizetést. Sőt, mondjak valamit? Sok kisgyerekes anyuka napjai másból nem állnak, mint a mosogatás-porszívózás körforgásából. Ebből következik, hogy értelemszerűen frusztráltnak, és FELESLEGESNEK érzik magukat.
A család is nehezen viseli el egy idő után őket, hát még saját maguk, a nap 24 órájában összezárva önmagukkal… . Lassan feladják a nőiességüket, egyre házsártosabbá válnak, egyre türelmetlenebbé. És mindent ráfognak a gyerekre. Mert amikor még nem volt gyerek, mennyivel könnyebb volt az élet…
Sokan élnek így, csak nem is igazán tudják, mire lenne szükségük.
Gyerekszülés és a nőiesség feladása-gyakran előfordul.
A gyerekszüléssel egy nőnek nem feladnia a nőiességét. Hogyan tanítja meg egy külsejével és egészségével nem törődő nő a lányának a nőiességet? Az anyaságnak és nőiességnek párhuzamosan kell működnie.
Gyerekek és én-idő feladása-még gyakrabban előfordul
Egy példát, konkrét példát kérek felmutatni, aki jobb anya lett azáltal, hogy feláldozta az én-idejét, a nőiességét, és mindent alárendelt az anyaságnak! Olyan példát ezret is láttam viszont, aki ebbe takarózva lett megkeseredett, gyerekeivel türelmetlen. Ha lemész egy játszótérre, mindennapos történet.
Én a modern női szerepben hiszek, klasszikus értétekkel.
Gyerekek-és egészségből, kitartásból példamutatás
Hadd mutassak konkrét példát egy bajnokom keresztül, akinek minden nehezítő körülmény kijutott, amit csak el tudsz képzelni! Hashimoto, IR, tejérzékenység, és mégsem tette fel a kezét, hogy beteg vagyok, nekem már mindegy. Szoptatás mellett, 3 hónapos babával kezdve, heti 3 óra edzéssel, napi 150 g szénhidráttal indult el egyik bajnokom, Enikő az egészség felé vezető úton:
„ 3 hónap -10 kg, és csökkentek a vércukor értékek, illetve a pajzsmirigy értékek, és az autoimmun alulműködésre szedett gyógyszer adag is.” /Haraszti Enikő/
Amikor úgy érzed, hogy minden ellened van, és mindkét betegség szinte velejárója a túlsúly, szeded a gyógyszereket, akkor ülj le egy pillanatra, és gondolkozz el!
Nem igazán tudod, hogyan kellene enned.
Nem igazán tudod, hogyan kellene edzened.
Több akaraterőd lesz?
Több tudásod lesz?
Nem az akaraterőn múlik.

Enikőnek sem igazán az akaraterején múlott az eredményeinek a javulása. Írd össze, mi fog Téged inspirálni, Enikő a velem folytatott levelezésében említette azt, hogy gyerekének jó példát mutasson, a hétköznapi rutinból való kitörjön, egészségesebb legyen, és a külseje csak az utolsó volt a sorban.

Találd meg Te is, mi az, ami hajtani tud téged! Aztán gyűjtsd össze mindazt a tudást, amire szükséged van, hogy előrelépj, képezd magadat folyamatosan, és meg fogod látni, máris kapsz egy eszközt a kezedbe, amitől olyan inspiráltan, boldogan indulnak neked is a napjaid, mint Enikőnek és nekem. Mert a célok megvalósítása, a részeredmények elérése, a sport mind-mind boldogságot termel.
Kérlek, írd meg hozzászólásodban, Téged mi inspirál!

Dr. Csábi Bettina

Bajnokok Életmód Program

Kulcsszavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram