Életmód

Published on december 11th, 2017 | by adminisztrator

0

KESUDIÓS KEKSZGOLYÓ (CUKORMENTES RECEPT)

HOZZÁVALÓK
20 dkg kesudió
15 dkg vaj
12 dkg nyírfacukor
2 db tojás
10 dkg szójaliszt
12 dkg mandulaliszt
10 dkg mazsola
2 tk sütőpor
3 tk instant kávé

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Két tepsit leterítünk sütőpapírral. A kesudiót késsel durvára aprítjuk.
A tésztához a puha vajat habosra keverjük a nyírfacukorral, és hozzáadjuk a tojásokat. A liszteket elvegyítjük a sütőporral és az instant kávéval, majd a vajas masszába forgatjuk. Végül beledolgozzuk az aprított kesudió 1/4-ét és a mazsolát.
A tésztából lecsippentett diónyi mennyiségekből kézzel kb. 60 db golyót formázunk. Egyenként a maradék aprított kesudióba hempergetjük őket, és a két tenyerünk között finoman rájuk nyomkodjuk a ropogós kérget. A golyókat a tepsikbe ültetjük, és az aljukat kissé ellapítjuk. Az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 10-12 perc alatt, majd hűlni hagyjuk.

A teljesen kihűlt golyók alját párosával összeragaszthatod. Ehhez keverj össze 3 ek üveges vagy házi kesudiókrémet 1 ek por alakú eritrittel, 2 tk kakaóporral és 1 tk instant kávéval.

http://www.mindmegette.hu/kesudios-golyo-cukormentes-recept.recept/

Dömötör Viola

Kulcsszavak: , , , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • cukrom.hu_webshop
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram