Süss mézeskalácsot és Nyerj

Published on december 11th, 2017 | by adminisztrator

0

Kókuszos mézes tekercs

Hozzávalók a tésztához :20 dkg cukor,5 dkg vaj, 1 egész tojás, 2 kanál langyos méz,

1/2 sütőpor,1,5 dl tej, 25 dkg liszt.

A töltelékhez .1 csomag csokoládé torta por ,4 dl tej, 4 evőkanál kókusz reszelék.

A bevonáshoz:10 dkg ét csoki 53%,5 dkg vaj, 1 teáskanál étolaj.

A tekercs szórásához 6 evőkanál kókuszreszelék.

Elkészítés:A cukrot a puha vajat,a az egész tojást és langyos mézet habosra kavarjuk.

Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet a tejet és alaposan összekeverjük.

A sütő tepsijét kibéleljük sütőpapírral,és belesimítjuk a mézes tésztánkat.

180 c előmelegített sütőben 10 -12 percig sütjük.

Majd egy konyharuhára lisztet szórunk és ráborítjuk a megsült mézes tésztánkat.

Lehúzzuk a sütő papírt és még melegen feltekerjük a konyha ruha segítségével.

Hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a tésztánk addig elkészítjük a krémet.

A csokis tortakrém porhoz hozzáadjunk 4 dl hideg tejet habverővel 3 percig felverjük,majd belekeverjük a kókusz reszeléket ,és kihűlt mézes tekecset kihajtjuk és megkenjük a csokis kókuszos krémmel.

Ismét feltekerjük,és szorosan betekerjük a sütőpapírral,dermedni hagyjuk .

Közben vízgőz felet felolvasztjuk az étcsoki,a vajat ,és az étolajat.

Bevonjuk a csoki mázzal a mézes tekercset ,és megszórjuk kókusz reszelékkel.

1 órára hűtőbe tesszük ,hogy a csoki is megdermedjen.

Költség.1200 Ft

Adag: 8

Elkészítési idő:30 perc

Üdvözlettel:Szekeres Lajosné Klári

Szerkesztői kiegészítés:

Kulcsszavak: ,


About the Author



Back to Top ↑
  • cukrom.hu_webshop
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram