Neked Terem

Published on szeptember 20th, 2017 | by adminisztrator

0

Lecsós csirkemell bulgurral

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé ,2 fej vöröshagyma,1db kárpia piros paprika,egy db zöld kárpia , 2 db tv paprika,1 db hegyes erős zöld paprika,5 db paradicsom,só,bors,1 teáskanál piros őrölt paprika,4 evőkanál olaj,1 bögre burgul .

Elkészítés:a csirke mellet csíkokra vágjuk.Egy serpenyőbe 2 evőkanál olajat felhevítünk,és belerakjuk a csirkemell csíkokat ,és sózzuk,borsozzuk, és megpároljuk,kissé lepirítjuk,félre rakjuk.

A hagymát megtisztítjuk,félfőre vágjuk,a paprikákat,hasábokra zsülienre vágjuk,a paradicsomot kockára vágjuk,de előtte leszedjük a héját,forrásban lévő vízbe dobjuk a bevágott paradicsomokat egy pillanatra.

A lecsóhoz a hagymát olajban meg dinszteljük sózzuk,majd rá dobjuk a paprikákat,tovább pároljuk ,kissé zsírjára sütjük ,majd hozzáadjuk a paradicsomot együtt rese pároljuk ,sózzuk,borsozzuk,végül megszórjuk piros paprikával .

A bulgurt következő képen készül : az egy csésze bulgurt bele tesszük egy lábasba ,és 2 bögre hideg vízzel felöntjük ,sózzuk,borsozzuk,és 10 percig főzzük,majd kb 10 percig lefedve hagyjuk a gőzben tovább puhulni,és dagadni.

A tálalásnál a csirke mellcsíkokat felrakjuk a tányéra,majd ráhalmozzuk a lecsót,és burgult adunk mellé.

Adag:4

Elkészítési idő:30 perc

Költség:1100 Ft

 

Üdvözlettel:Szekeres Lajosné Klári

Kulcsszavak: , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • cukrom.hu_webshop
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram