Receptek

Published on augusztus 9th, 2017 | by adminisztrator

0

Málna lekvár

Szép napot kívánok 😊 az én receptem a málnáról szól 😊mivel nekünk sok van a kertben. Szóval a málna gyűjtéssel szoktam kezdeni, s mivel egyszerre nem tudok másfél kg ot szedni így adagokban szoktam gyűjteni a fagyasztóban. Mikor össze gyűlik a kívánt mennyiség, akkor kezdődhet a málna lekvár készítés 😊kora reggel kiveszem a fagyasztóból és viszonylag hamar kiolvad, majd felteszem a tűzhelyre lassú tűzön főni. Kb másfél két órát főzöm míg be nem sűrűsödik, hozzá teszem a 2:1 dzsemfixálót, így is főzöm még 30-40percig. Ízlés szerint lehet cukrot is de én nem szoktam mivel teljesen érett édes málnát használok. Főzés után szépen tisztított kisüvegebe teszem majd dunsztolom három napig. Nálunk ez a kedvenc, kenyérre, piritósra
, süteményekbe 😊
Hozzávalók
1,5kg málna
1db 2:1 dzsemfixáló
+sok sok szeretet amivel készítjük 💝
Nekem ebből a mennyiségből 12 kisüveggel van.
További nagyon szép napot kívánok 😊 tisztelettel Náczánné Sipos Marianna 🍀

Kulcsszavak: , , , , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • cukrom.hu_webshop
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram