Receptek

Published on május 2nd, 2017 | by adminisztrator

0

Medvehagymás kalács

Mivel az “átlagos” kalács nálunk nem jön be húsvét táján, saját medvehagymásat szoktam sütni:
Elkészítés és hozzávalók:
  • 1kg liszt
  • 1 kocka élesztő +1 ek cukor langyos vízben felfuttatva.
  • A lisztbe keverjük az élesztős vizet, 2-3 ek olívaolajjal egy tojással, sóval összedagasztjuk, egy órát kel.
  • Ezalatt apróra vágunk egy nagy csokor medvehagymát, picit besózzuk.
  • A második dagasztásnál ezt is hozzáadjuk, a sütő formában még egy órát kel.
  • Hideg vízzel megkenve, forró sütőben addig sütjük, míg kong az alja, ha megkopogtatjuk.
Nagyon könnyű elkészíteni, foszlós, puha lesz belül a medvehagyma nedvessége miatt.
Beküldő: Englerth Nóra

Kulcsszavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • cukrom.hu_webshop
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram