Süss mézeskalácsot és Nyerj

Published on január 11th, 2018 | by adminisztrator

0

Mézes puszedli, újraértelmezve

Bár hozzáadott cukrot nem tartalmaz, figyelembe kell venni, a datolya, és a mazsola magas cukortartalmát!
Hozzávalók:
10 dkg datolya magozva
5 dkg mazsola
5 dkg vaj
1 db L-es tojás
1 db tojás sárgája
2 ek szezámmagliszt
2 ek darált dió
3 ek GM zabpehelyliszt
1 evőkanál mézpótló cukorbetegek részére
fél mokkáskanál szódabikarbóna
1 citrom reszel héja
A díszítéshez:
3 ek porXukor vagy eritritpor
1 tojás fehérje

Elkészítés:
A datolyát, a mazsolát, a puha vajat, a citrom lereszelt héját, a mézet, a tojást, és a tojás sárgáját turmixgépbe rakjuk és homogénre mixeljük. Egy tálba kimérjük a liszteket, a darált diót és a szódabikarbónát. A száraz anyagot jól elkverjük, majd a datolyás masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi méretű halmokat adagolunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
A tojásfehérjét, kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a citromhéjat, és simára keverjük. Ecsettel a kisült, és még forró süteményeket a tepsin megkenjük. Amikor a máz megszilárdult leszedhetjük rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Putóczki Gáborné

További kellemes ünnepeket, és boldog új évet!

Kulcsszavak: , , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • cukrom.hu_webshop
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram