Süss mézeskalácsot és Nyerj

Published on december 4th, 2017 | by adminisztrator

0

Mézes Puszedli

Hozzávalók (kb. 40-50 darabhoz):

35 dkg finomliszt,
10 dkg rétesliszt,
10 dkg porcukor,
1 púpos teáskanál szódabikarbóna,
2 teáskanál kakaó,
1/2 kávéskanál fahéj,
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
2 teáskanál mézes fűszerkeverék,
csipetnyi őrölt gyömbér (elhagyható),
pár csepp citrom- vagy narancslé (elhagyható),
1 tojás +
1 sárgája,
1 evőkanál tejföl,
15 dkg akácméz,
8 dkg vaj vagy zsír (margarin nem jó).
Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük , egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan összekeverjük.

A lágy vajat , és elmorzsoljuk a liszttel. A mézet felmelegítjük (kb. 50°C), hozzákeverjük a lisztes keverékhez. Ebbe jön a tojás, + a sárgája, a tejföl –ezeket fakanállal alaposan elkeverjük-dagasztjuk. Hagyjuk hűlni 5-10 percig, majd lisztes kézzel főtt tojássárgája nagyságú golyókat formázunk, és a sütőlemezre tesszük szellősen, mert kb. duplájukra nőnek , és 8-10 perc alatt megsütjük.Forrón bekenjük a mázzal a tetejüket. Hagyjuk kihűlni. Fémdobozban, hűvös helyen hosszú ideig tároljuk.

Máz hoz: 1/2 tojásfehérjét 3 adagban villával elkeverünk 120 g porcukorral.

Adag 45 db

Elkészítési idő :60 perc

Üdvözlettel:Szekeres Lajosné Klári

Kulcsszavak: , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • cukrom.hu_webshop
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram