Receptek

Published on január 11th, 2018 | by adminisztrator

0

Mézes

Hozzávalók:

1 kg liszt, 50 dkg méz, 20 dkg cukor, 15 dkg margarin, 3 tojás, 3 evőkanál tej, 1-1 teáskanál fahéj, szegfűszeg és mézeskalács-fűszerkeverék, 1 evőkanál szódabikarbóna.

A margarint, a mézet, a cukrot, tejet összemelegítem. Ha langyosra hűlt, hozzáadom a tojásokat, és jól kikeverem. A lisztet elvegyítem a fűszerekkel és a szódabikarbónával, majd a langyos masszához adom, és jól kidolgozom a tésztát. Ne legyen kemény a tészta! A tálban letakarva egy éjszakát hűvös helyen /de nem hűtőben/ pihentetem. Másnap átgyúrom, kinyújtom kb. 3 mm vastagra, és különböző formákat szúrok ki belőle. Megkenem a fölvert tojással, és magvakkal, dióval meg kandírozott narancshéjjal díszítem. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, előmelegített sütőben pirosra sütöm. A sima darabokat tojáshabbal díszítem: ehhez 10-15 dkg porcukorral egy tojásfehérjét keményre keverek, nejlontasakba teszem, a csücskét levágom, és máris lehet vele írni.

Surányi Mária

Kulcsszavak: , , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram