Süss mézeskalácsot és Nyerj

Published on december 5th, 2017 | by adminisztrator

0

Mézeskalács 1-2.

1. recept: Mézeskalács házikó (cukorbetegeknek nem ajánlott)
2. recept: Mézeskalács kopogtató (cukorbetegeknek nem ajánlott)

Hozzávalók: (elkészítési idő: kb. 2 óra)

A mézeskalácshoz:

250g sótlan vaj
200g barnacukor
7 evőkanál arany szirup vagy méz
600g finomliszt
2 teáskanál szódabikarbóna
4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

A díszítéshez:

4 tojásfehérje
Dekor toll
500g porcukor + extra a szóráshoz
Különféle cukorkák

Megoldások: házikó, vagy ajtó kopogtató

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy lábasba keverjük össze a vajat, cukrot és a szirupot vagy a mézet, és melegítsük közepes hőfokon.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát és a mézeskalács fűszert, és adjuk hozzá a vajas keverékhez. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá pár csepp vizet.
Nyújtsuk ki a tésztát, és sablon segítségével vágjuk ki a házikó falait. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, és tegyük a sütőbe.
Süssük 15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Hagyjuk kihűlni.
Keverjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, majd tegyük habzsákba. Ez fogja a háza falait és a tetőt összeragasztani. Ezután pihentessük 3 órán keresztül, hogy megszáradjon.
Díszítéshez használjunk dekortollat, cukorkákat, porcukrot.

A recept cukorbetegeknek nem ajánlott!

Beküldő: Fajcsák Sándorné

Kulcsszavak: , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • cukrom.hu_webshop
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram