Süss mézeskalácsot és Nyerj

Published on január 11th, 2018 | by adminisztrator

0

Mézeskalács-baglyok

Hozzávalók:
2 dl méz
20 dkg nádporcukor
15 dkg kókuszzsír
90 dkg gluténmentes lisztkeverék
2 teáskanál mézeskalács fűszerkaverék
3 db tojás
2 kávéskanál szódabikarbóna
0.5 csomag sütőpor
10 dkg mandula
Díszítéshez:francia drazsé
Elkészítése:
Liszthez adjuk a mézet, tojásokat, kókuszzsírt, fűszereket, nádporcukrot, jól összedolgozzuk, és fél órát pihentetjük.
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk.
Nagyobb kör alakú szaggatóval és kisebbel kiszaggatjuk.
Nagyobbra teszünk egy-egy kisebbet (ezek a bagoly szemei).
Kettévágott mandula az orra. Egy-egy drazsészemet teszünk a kisebb kör alakra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és készre sütjük.
Adag:4 személyre
Elkészítési idő:100 perc

Salamon Csilla

Kulcsszavak: , , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • cukrom.hu_webshop
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram