Süss mézeskalácsot és Nyerj

Published on december 7th, 2017 | by adminisztrator

0

Mézeskalács ládikó gasztro ajándék

Elkészítése nem bonyolult, csak időigényes!
Tej-, cukor-, gluténmentes!

Hozzávalók:

  • 60 dkg rizsliszt
  • 2 ek nyírfacukor
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 30 dkg vegyes virágméz vagy mézpótló cukorbetegeknek
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 2 tk őrölt szegfűszeg
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • A díszítéshez: (íróka)
  • 1 tojásfehérje
  • kb 20 dkg porXukor vagy nyírfaporcukor
  • egy-két csepp piros ételszínező
Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összevegyítjük. Az olvasztott mézet és az olvasztott kókuszzsírt hozzáöntjük, majd a felvert tojást és összegyúrjuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.

Vastagabb papírból elkészítjük a sablont, amit a tésztára helyezve körbevágunk. A hatszögből (21 cm átmérőjű körből kialakított szabályos hatszög) kettő darab kell, a téglalapból (9 x 7 cm) pedig hat.

Tepsibe helyezzük a formákat és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk rá, mert gyorsan megsül.

Az írókához a porcukrot és a tojásfehérjét kikeverjük, és egy apró lyukú habzsákba töltjük. Ha teljesen kihűlt a mézeskalács, először írókával díszítjük a lapokat, majd ha teljesen megszáradtak, összeállítjuk, és az íróka segítségével összeragasztjuk azokat.

A maradék tésztából karácsonyi motívumokat szúrhatunk ki, és ezekkel meg is tölthető a doboz.

Putóczki Gáborné


About the Author



Back to Top ↑
  • cukrom.hu_webshop
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram