Kategóriák
Desszert Receptek

Piskótatekercs epres mascarponekrémmel

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 10 dkg Canderel por
  • 1 csipet só
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 citrom
  • 10 dkg friss eper
  • tejszínhab vagy diabetikus
  • vani­liafagylalt
  • mentalevél

Elkészítése

kep (360)
5 tojásból készítsünk piskótalapot, a sárgáját 8 dkg Canderellel keverjük fehéredésig, a fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot.
Keverjünk óvatosan a sárgájához 10 dkg lisztet és a felvert habot egy sütőpapíros tepsibe oszlassuk el a tésztát, 10-15 perc alatt megsül a piskóta 180 °C-on.
A piskótalapot vizes konyharuha segítségével tekerjük fel.
25 dkg mascarponét habosítsunk fel, adjunk hozzá 1 evőkanál Canderel port és egy kisebb citrom kifacsart levét. Tekerjük ki a piskótalapot, kenjük meg
a krémmel, és szórjuk meg gyümölccsel, majd óvatosan tekerjük fel. Tálaláskor tejszínhabbal vagy vanília fagylalttal és mentalevéllel színesítsük.
Forrás: diabeticliving.hu