Kategóriák
Pulyka Receptek

Pulykás lasagne

Recept hozzávalók:

  • olaj
  • 45 dkg darált, sovány pulykahús
  • 2 üveg 70 dkg-os marinara tésztaszósz
  • 1 csésze reszelt, sovány mozzarella sajt
  • 40 dkg zsírszegény ricotta túró
  • 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
  • 1 tojás enyhén felverve
  • 1/4 csésze friss petrezselyem, apróra összevágva
  • 12 főzés nélkül kész, lasagna tésztalap
kep (149)

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 0C-ra. Egy 32x22x5 cm-es tepsit kiolajozunk.
  2. Egy nagy serpenyőben középerős lángon süssük barnára a pulykát. A felesleges zsírt öntsük le. Vegyük közepesre a lángot és adjuk hozzá a tészta-szószt. 5 percig főzzük.
  3. Egy közepes tálban összekeverjük a 10 dkg mozzarella sajtot, a ricottát, parmezán sajtot, tojást és petrezselymet.
  4. 20 dkg tésztaszószt egyenletesen oszlassunk el a tepsi alján. A tésztalapokat egymás mellé helyezve tegyük a szószra úgy, hogy kicsit átfedjék egymást. 1/4 csésze sajt keveréket kenjük a tésztára.
  5. Ismételjük meg a tésztaszósz, lasagnalap, sajt keverék réteget még kétszer.
  6. A tetejére a megmaradt 3 tésztalap és 1 csésze tésztaszósz kerüljön. Takarjuk le fóliával és 25 percig süssük. Vegyük le a fóliát és a tetejére szórjuk meg a kimaradt mozzarella  sajttal, majd süssük további 25 percig, hogy a sajt aranybarnára süljön.

Forrás: macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük