Hozzávalók (4 személyre): Csirkéhez: 40 dkg csirkemell (csont és bőr nélkül), 4 szelet bacon, 10 dkg fokhagymás sajt, oregáno. Párolt zöldséghez: 35 dkg zöld hüvelyű zöldbab, 35 dkg sárgarépa, 1 evőkanál olíva olaj, só. Párolt rizshez: 12 dkg barna rizs, 1 ½ kiskanál só.
Elkészítés: A megtisztított csirkemelleket éles késsel a közepén felszúrjuk, a sajtból 4 db pálcika formát vágunk amit az oregánóba forgatva a résbe tolunk, az így megtöltött húst 1-1 szalonna szeletbe tekerünk (a sajt és a bacon sós íze miatt nem feltétlenül kell még plusz sót használnunk a hús ízesítésére). Tűzálló tálba sorakoztatjuk a húsokat, először lefedve majd fedő nélkül sütjük kb. 35-40 percet közepesen meleg 160-180 fokra állított sütőben.
A megtisztított feldarabolt zöldségeket, külön-külön egy kis olívaolajon megpárolunk. Ha nem mirelit az alapanyag 1-1 kanál zöldséglé vagy víz hozzáadása szükséges.
Háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük a rizst.
Szénhidráttartalom: 34 g