Életmód

Published on június 1st, 2017 | by adminisztrator

0

Te is cukorral eszed az epret? Ne tedd, óriási hibát követsz el…

Többet ártasz vele!

Beköszöntött az eperszezon! Sokan úgy fogyasztják ezt a gyümölcsöt, hogy szórnak rá egy kis cukrot, ezáltal édesebb lesz a finomság – de ők nagyon rosszul teszik! Ha tudnák, hogy mennyi rosszat okoznak maguknak azzal, hogy cukorral eszik az epret, több sosem ennék úgy.

Az ázsiai országokban az epret a gyümölcsöt királynőjeként tartják számon. Nagyon gazdag tápanyagokban, és elősegíti a szervezet zavartalan működését. Sokkal több C-vitamint, káliumot, mangánt, rostot, és antioxidánst tartalmaz, mint például az alma, vagy a narancs.

Ha cukorral fogyasztjuk az epret, gyakorlatilag az összes pozitív hatását semlegesítjük ezzel. A túlzott cukorfogyasztás nagyon sok betegség előidézését vonja maga után. Többek közt szív-, és érrendszeri betegségek, és cukorbetegség is kialakulhat annak következtében, ha sok cukrot fogyasztunk.

Ha lehet semmiképp ne együk az epret cukorral, sőt akár teljes mértékben kiiktathatjuk az étrendünkből. Étkezéseinkben helyettesítsük mézzel, hiszen ez sokkal egészségesebb, és még jótékony hatása is van.

(forrás: Tudásfája)

http://blikkruzs.blikk.hu

Kulcsszavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram