Készletinfó: Készleten
Sanispira Légtisztító allergiásoknak
Cikkszám: BIOEEL6
2.790 Ft

Mennyiség

Kérdése van a termékről?

SANISPIRA - Új alternatív módszer az allergiás nátha tüneteinek megszüntetésére és az életminőség helyreállítására

Kényelmes lélegzetvétel az allergiától szenvedőknek
6 db légtisztító 1 db műanyag tárolódobozzal
 

Kiszűri a szénanátha tüneteit okozó Polleneket, Poratkákat és Allergéneket. Innovatív szűrő Latex (kaucsuk)-mentes biokompatibilis zselé betéttel. Könnyen használható, kényelmes, átlátszó, diszkrét.

Éjjel-nappal viselhető. Szabadalmaztatott olasz technológia.
Alkalmas a szénanátha, az asztma és egyéb légzőszervi rendellenességek tüneteinek enyhítésére.

Használati utasítás: Helyezze a levegőszűrőt az orrcimpáiba, anélkül, hogy elválasztaná az eszköz két részét egymástól, oly módon, hogy illeszkedjenek az orra oldalához, és lélegezzen normálisan.
 

A használati idő alatt a szűrőt többször is eltávolíthatja és újra felhelyezheti. Tárolja az eszközt a mellékelt tárolódobozban. 
Maximális használati idő: 8 óra.
Tájékoztató méretek (nagyban függ az orr formájától is):

S - gyermekek és nők részére (165 cm testmagasságig),
M - nők és férfiak részére (180 cm testmagasságig),
L - férfiaknak (180 cm testmagasság fölött)

Közelít a pollenszezon csúcsa, a parlagfű virágzása - még akkor is, ha a szélsőséges időjárás miatt a ”megszokott” , riasztóan magas számokat pillanatnyilag még nem is mérték. Legfőbb ideje azonban számba venni az allergiások lehetséges tennivalóit a tünetek csökkentésére. Mára az alternatív módszereket alkalmazók aránya minden felmérés szerint már meghaladja a gyógyszerszedőkét. Egyértelmű mégis, hogy a legsúlyosabb tünetektől szenvedőknek, akiket az ilyenkor megszokott aktivitások: nyári táborozás, sport, pihenés, családi és társasági kapcsolat építés, kirándulások, munka, esetleg tanulás közül akár csak egyben is kifejezetten korlátoznak a tünetek , helyesebb gyógyszert, gyógyszer kombinációkat vagy gyógyszer és alternatív eljárásokat együtt alkalmazniuk. A betegek legalább felénél azonban jobb a helyzet : nem minden tünet (a legkellemetlenebb orrdugulás, a gyakori tüsszögéses rohamok, az állandó orrfolyás, orr – és szem viszketés, könnyezés) van egyidejűleg jelen ; esetleg „csak” eldugult orruk, és az emiatti alvászavar és a következményes egész napos fáradtságérzés , amit panaszolnak. Számukra sok választható lehetőség van a gyógyszerelésen kívül, esetleg mellett: közöttük a legújabb az olasz fejlesztésű Sanispira Allergia légszűrő alkalmazása is.

A speciális kiképzésű, mindkét orrjáratban egyszerre alkalmazandó filter rendszerről 2012-ben és 2013-ban jelentek meg az első beszámolók egy elismert európai szaklapban (lásd lejjebb), klinikai vizsgálatok következtetéseire alapozottan. Ennyiben tehát jogosabban ajánlhatóak, mint az olyan eszközök, eljárások, amelyeket hirdetnek ugyan, de soha szabályszerű, meggyőző vizsgálatokkal nem támasztották alá hatékonyságukat, bár a forgalmazók néha igyekeznek ilyen benyomást kelteni. A Sanispirához köthető jó terápiás hatást először felnőttek falgyom pollen allergiájában igazolták, ami Olaszországban igen elterjedt , és szerepe Magyarországon is növekvő. Lényege, hogy megakadályozza a pollen bejutását az orrüregekbe, és így megelőzi a tünetek kialakulását, amennyiben a tünetkiváltó pollen megjelenése előtt kezdik alkalmazni . Az eredeti fejlesztésű eszközt szabadalom védi a jogosulatlan utángyártástól . A technika lényege az orvosi szilikon alapra rétegezett biokompatibilis gél, amelynek minimális invazivitása biztosítja, hogy nem lép reakcióba az orr nyálkahártyával; emellett elfogja a beszívott levegőben található, különböző méretű pollen szemcséket. Az eszköz konikus spirálrendszere révén jól simul az orrüreg alakjához és méretéhez. Kialakítása anélkül fokozza a belégzett levegő turbulenciáját (ez elősegíti a részecskék kicsapódását a biogélbe), hogy növelné a légúti ellenállást, ami nehezítené az orrlégzést.

A hazai pollen számokat több tucat növény vonatkozásában húsznál több mérőállomáson rögzítik, eloszlásuk az egész országot lefedi. A koncentrációkat pollen fajtánként a betegek többségében érvényesülő tünet kiváltó hatás várható erősségével jellemzik naponkénti frissítéssel. Az egyes kategóriák: alig okoz tüneteket – erős tüneteket okoz – minden érzékeny betegben erős tüneteket vált ki. Az „erős” tünetet részben a pollen fehérjék allergia keltő hatásának erőssége, részben a betegek szubjektív véleménye határozza meg. Pollen jelentések több internetes helyen is elérhetőek, a hivatalos adatok az ÁNTSZ honlapról (www.antsz.hu) tölthetők le.

A filter alkalmazás kezdési időpontjának meghatározásában természetesen korábbi tünetes éveinek kellemetlen tapasztalataira is támaszkodhat a beteg, ha emlékeit összeveti az aktuális pollenjelentések adataival. Miután a tünetek és az orr nyálkahártyán megtapadó pollenek száma között szoros összefüggés van, végül is bármikor kezdi el valaki a Sanispira filter alkalmazását, lényegében (esetleg orr öblítéssel kombinálva) azonnal számíthat az orr tünetek enyhülésére. Ennyiben előnyösebb alkalmazása a gyógyszerekénél , amelyeknél a hatás legkorábban órákkal, általában azonban egy-két nappal később válik jól érezhetővé.

Milyen következtetések adódnak a klinikai vizsgálatokból a mindennapos gyakorlat számára ?

Egyrészt az, hogy akármilyen pollen (vagy pollenek kombinációja) van is a levegőben, bármilyen magas koncentrációban, érdemes a Sanispirát alkalmazni , mert megakadályozza vagy erőteljesen csökkenti az orrba jutó allergének számát – legfeljebb gyakrabban kell cserélni. Ez azt jelenti, hogy a filter nemcsak a parlagfű szezonban hatékony, hanem március elejétől októberig alkalmazható, a pollen allergiás tüneteitől függően. Nemcsak pollendús levegőben használható azonban , hiszen a filter bármilyen részecske „elfogására” alkalmas – ezért fizikai szennyezések (például dízelkorom szemcsék) vagy nem-pollen allergének, például belégzett atkák kiszűrésére is megfelelő.

Az olaszországi klinikai vizsgálatokban olyan személyek vettek részt, akiknek két éven keresztül voltak korábban igazoltan pollen-allergiás légúti tünetei – olyan intenzitással, hogy alkalmazniuk kellett a szakmai ajánlásoknak megfelelően antihisztaminokat , esetleg gyulladáscsökkentő (szteroid tartalmú) orrsprayt is. A filter hatásosságát a betegek maguk által becsült és rögzített tüneterősségek, valamint a gyógyszeralkalmazások változásának elemzésével követték. A kontroll (amely nélkül nincsen értékelhető vizsgálat !) hasonló betegek adataiból állt, akik nem használták a Sanispirát. A vizsgálatokból az következett, hogy a filter legalább napi négy órán keresztüli alkalmazása mellett használatához köthetően (merthogy a kontroll csoportban ilyen előnyös változásokat nem lehetett igazolni !) határozottan csökkent a betegekben a kellemetlen orrfolyás, orrdugulás, viszketés és tüsszögés is. Logikusan következik ezekből, hogy kevesebb antihisztaminra volt szükségük. A véletlen úgy hozta, hogy a vizsgálat évében a tavaszi-kora nyári pollenkoncentráció Nápoly környékén jóval magasabb volt, mint a korábbi években. Az orrfilter tehát ezek szerint többféle pollen (és nemcsak pollenek) kiszűrésére alkalmas; és mellékhatás mentesen enyhíti a kellemetlen, a szokásos életvitelt zavaró tünetek orrhoz köthető részét. Nem következik azonban az elemzésből, és figyelembe kell venni alkalmazásakor, hogy bármilyen magas pollenszám mellett egymagában elég lenne a tünetek megszűntetésére – viszont gyógyszerrel kombinált alkalmazása csökkenti az előbbiek használatát. Ezt különösen azok a betegek értékelhetik, akik a szteroidok akár helyi alkalmazásától is idegenkednek.

A vizsgálatokat 2012-ben kiterjesztették. Két további kérdésre kerestek választ. Egyfelől azt vizsgálták, hogy van-e létjogosultsága a Sanispira alkalmazásának beltéri allergiákban. Ezeket nem pollenek, hanem atkák, hobbi-állat szőrök, esetleg penészgombák váltják ki. A másik kérdés az volt, hogy a tünetcsökkentő hatás életminőség javulással jár-e? Ez utóbbit egységes nemzetközi kérdőívek használatával lehet vizsgálni. Az előzetes adatok szerint a beltéri allergia tünetekben is javulás várható (még szemtünetek esetén is, ami összetettebb hatásra utal, mint amit a puszta szűrés kivált), és a betegek életminőségében is pozitív változások érvényesültek.

Összefoglalva elmondható, hogy a Sanispira biokompatibilis orrfilter mellékhatások nélkül, előnyösen befolyásolja az allergiás nátha tüneteit és az életminőséget is. Eredményessége nem függ attól, hogy milyen pollen váltja ki a tüneteket, sőt, tulajdonképpen attól sem, hogy pollen-e okozójuk. Alkalmazásánál feltétlenül indokolt a gyártó javaslatait pontosan követni a maximális hatás elérése és fenntartása érdekében.

új vélemény

Note: HTML kód nem iileszthető be!