Kategóriák
Hírek

2014-ben hazánk rendezi a cukorbeteg labdarúgó Európa-bajnokságot

Magyarország annak köszönhetően nyerte el az egyre népszerűbb sportesemény rendezési jogát, hogy az idén a tornán először szereplő hazai válogatott aranyérmet szerzett a horvátországi döntőben. A szervezők nem győzik hangsúlyozni: már most várják a tehetséges játékosok jelentkezését, hogy a magyar csapat jövőre is sikeresen szerepelhessen a megmérettetésen. A hazai szervezésű Európa-bajnokságot a Magyar Labdarúgó Szövetség is támogatja.

kep (630)

A DiaEuro Nemzetközi Diabétesz Labdarúgó-bajnokságot augusztusban rendezték meg a dalmáciai Zadarban. Az Európa-szerte egyre népszerűbb kezdeményezés egyik fő célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A magyar csapatot a cukorbetegségben szintén érintett Hevesi Tamás készítette fel a megmérettetésre, a portugálokkal vívott kiélezett csata után pedig a hazai válogatott hozta el a DiaEuro vándorserlegét. A hazai csapat keretét Brondics Péter, Czernai Gábor (a bajnokság legjobb játékosa), Földvári Dániel, Kása Imre, Kurucz Gábor, Nagy János (kapus), Sándor Balázs, Tillinger Boldizsár, valamint Tordai Vince alkotta.

A bajnoki címmel együtt Magyarország elnyerte a jövő évi Diabétesz Labdarúgó-bajnokság rendezésének jogát is, melynek Balatonfüred ad majd otthont 2014. szeptember 1. és 5. között. A DiaEuro2014 kiemelt támogatói a magyar válogatottat a kezdetektől segítő 77 Elektronika és a Sanofi Magyarország, szakmai partnerei pedig a Diabetes újság, illetve a Magyar Diabetes Társaság. A kezdeményezés mellé állt a Magyar Labdarúgó Szövetség is.

A futball egy csodálatos sportág, amelyet mindenki játszhat: bizonyság erre annak a csapatnak a kitűnő teljesítménye is, amelyet ma köszönthettünk, és amelyik reményeink szerint hasonló sikerrel képviseli majd a magyar futballt a jövő évi, hazai rendezésű Diabétesz Labdarúgó-bajnokságon is. A Magyar Labdarúgó Szövetség számára fontos a szabadidős labdarúgás különféle válfajainak a népszerűsítése. Az általános tévképzettel szemben ugyanis az MLSZ nem csak, sőt nem elsősorban a professzionális futball szervezésével foglalkozik. Az amatőr futball, a gyerekek, a felnőttek, a veteránok, a fogyatékkal élők és a nők játékának fontossága is mind-mind megelőzi a kétségtelenül kirakatban lévő él futballét.

A diabétesszel élő emberek sportolása a példamutatáson túl azzal a jelentőséggel bír számunkra, hogy ilyen alkalmakkor el tudjuk mondani, milyen fontos szerepe van a sportnak, a labdarúgásnak az egészséges életmód kialakításában, a mozgásban gazdag életvitel népszerűsítésében – amely alapfeltétele a teljes értékű életnek -, ebben az MLSZ is egyre hangsúlyosabban vállal szerepet – közölte a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Forrás: hazipatika.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük