Kategóriák
Marha Receptek Sertés

Pityókás egytál

Hozzávalók 2 személyre:

  • 100g marha hús (tarja)
  • 100g sovány sertéscomb
  • 50g póréhagyma, 50g vöröshagyma, 50g sárgarépa, 50g zellergumó, 150g zöldbab, 150g kelkáposzta, 10g csökkentett energiatartalmő margarin, só, fekete bors, majoranna, 1db babérlevél, 0,5 liter hús vagy csontlé a szénhidrát-szükségletnek megfelelő burgonya, 1 tk petrezsejem.

Időigényes

Egy adag tápanyagtartalma:

kb 25 g fehérje, 20 g zsíradék, 15g szénhidrát, 350 kcal, 70mg koleszterin

kep (431)

A húst egyforma kockákra vágjuk. A póréhagymát és a vöröshagymát karikára szeleteljük. A sárgarépát és a zellert kockákra vágjuk. A zöldbabot összevágjuk. A fejeskáposztát durvára reszeljük. A felhevített margarinon a húst és a vöröshagymát megpirítjuk. A húst és a zöldségféléket egy edényben egymásra rétegezzük. Minden sort sóval borssal majoránnával ízesítünk. Ráöntjük a csontlevet, hozzáadjuk a babérlevelet és közepes tűzön kb. egy-másfél óráig főzzük. A burgonyát megpároljuk és petrezselyem zöldjével meghintve tálaljuk.

Forrás: macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük