Kategóriák
Herbária Partnerek hírei

Sétához napszemüveg, napozáshoz naptej!

A hosszabb nappalok, egyre melegebb esték, egyre vékonyabb ruhák, egyértelműen jelzik a nyár közeledtét. A gyerkőcök már számolgatják a vakációig hátralévő napokat, az egyetemisták vizsgaidőszakra készülnek és tervezgetik melyik fesztivált látogassák meg.
A szülők pedig tervezgetik a gyerek, hol, mikor melyik rokonnál vagy barátnál fogja eltölteni a szünidőt és hova megy el a család vízpart mellé lubickolni kicsit. Szóval mindenki szeretné valahogy kipihenni magát az év első 5-6 hónapjának fáradalmaitól.herbaria_naptej2
A nyár időszakban egyetlen dolgot nem kerülhetünk el, a napsütést! Megfelelő védelem mellett bizony nem is kell, de mindenképpen javasolt pár nagyon fontos szabályt betartani. Jól programozott szervezetünk jelez, ha szomjasak vagyunk és akkor iszunk. Ha lakásból kilépünk a napsütésbe szinte azonnal a napszemüvegünk után nyúlunk, hiszen szemünket összehúzza a fény. Az erős napsugárzásra, bőrünk nem minden esetben ad olyan azonnali reakciót, mint szemünk. Ezért bőrünk védelmére még fokozott figyelmet kell fordítanunk már a korai nyári időszakban is. A napfény jótékony hatását a nyár beköszöntével hangulatunkon azonnal észrevehetjük, frissebbek, vidámabbak vagyunk, boldogabbnak érezzük magunkat mint egy esős, borús napon. Az UV-sugárzás fokozza a D-vitamin képződését, sőt, segít kivonni a táplálékból a kalciumot, mely csontozatunk számára nélkülözhetetlen. A napozásnak vagy akár csak a napon való tartózkodásnak is több veszélye van.
Egyik talán legismertebb a bőr megégése, amely egy igen fájdalmas, de sok esetben elkerülhető probléma. Ilyenkor a bőr kipirosodik, forróvá válik és fokozottabb égés esetén még akár egy könnyebb lenge ruha érintése is fájdalmas lehet. Bőrünket a megégés ellen illetve a bőr idő előtti öregedését megelőzve különféle napozószerekkel például naptejjel védhetjük meg. Nagyon fontos, hogy a bőrtípusunknak és a napsütésnek megfelelő faktor számot válasszuk. Az SPF jelölés „ sun protection factor „ értelmezésére több jó megközelítés is létezik. Ami azonban igazán fontos, hogy minél magasabb faktorszámú naptejet választunk, bőrtípusunk szerint annál nagyobb védelmet biztosítunk neki a káros sugárzással szemben azonos időtartam alatt és azonos sugárzás mellett.   Ha valaki erős védelmet szeretne, akkor javasolt 30-as vagy gyerekek esetében 50-es faktorszámú naptejet használni. A faktorszám emelkedésével hosszabb időt tölthetünk a napon anélkül, hogy megégne a bőrünk.
A Herbária Solar naptej SPF 30 és SPF50 faktoros változata könnyen kenhető és gyorsan felszívódik így nincs utána kellemetlen ragadós érzésünk. A naptej víz és verejtékálló, így hosszabb fürdőzésre vagy akár nyári sportoknál is használhatjuk, ebben az esetben már javasolt választott fejfedőt a napszúrás ellen is viselnünk illetve a megfelelő egyenletes védelem fenntartása érdekében javasolt rendszeresen megismételni a naptej használatát. Ha kisgyerekkel nyaralunk fokozott figyelmet kell fordítanunk a gyerekek bőrének védelmére is. A naptej SPF50 KIDS kifejezetten gyerekeknek készült, akár homokozáskor is használható, parabén-, illatanyag-, színezék- és állati eredetű összetevő mentes. Panthenol tartalma nyugtatja a nap által igénybevett bőrt és segít megerősíteni a bőr természetesen ellenálló képességét. A-, C-, és e vitaminokat tartalmaz, amely segítik a bőr természetes védekező rendszerét. Elengedhetetlen tartozéka a strandtáskának és hosszú távon bőrünk mindenképpen meg fogja hálálni.herbaria_naptej
Sokan kisebb utazótáskával járnak strandolni, ami néha kisebb kellemetlenségeket is okozhat. Azonban mindig azt tartsuk szem előtt, hogy egy igazi fürdőzés, egy csajos napozás vagy éppen egy a szülőkkel önfeledt homokozás akkor válik igazán boldog élménnyé, ha a vízpartról hazatérve is tudunk önfeledten mosolyogni kellemetlen panaszok, napszúrás vagy bőrégés nélkül. Ehhez viszont elengedhetetlen a naptej, a napszemüveg, a fejfedő és nem utolsó sorban a szabály, mindegy milyen naptejet használsz, délelőtt 11 és délután 15 között javasolt árnyékba vonulni és aludni egy nagyot! Szervezetünk és bőrünk hosszú távon hálás lesz érte.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük