Kategóriák
Herbária Partnerek hírei

Sétához napszemüveg, napozáshoz naptej!

A hosszabb nappalok, egyre melegebb esték, egyre vékonyabb ruhák, egyértelműen jelzik a nyár közeledtét. A gyerkőcök már számolgatják a vakációig hátralévő napokat, az egyetemisták vizsgaidőszakra készülnek és tervezgetik melyik fesztivált látogassák meg.
A szülők pedig tervezgetik a gyerek, hol, mikor melyik rokonnál vagy barátnál fogja eltölteni a szünidőt és hova megy el a család vízpart mellé lubickolni kicsit. Szóval mindenki szeretné valahogy kipihenni magát az év első 5-6 hónapjának fáradalmaitól.herbaria_naptej2
A nyár időszakban egyetlen dolgot nem kerülhetünk el, a napsütést! Megfelelő védelem mellett bizony nem is kell, de mindenképpen javasolt pár nagyon fontos szabályt betartani. Jól programozott szervezetünk jelez, ha szomjasak vagyunk és akkor iszunk. Ha lakásból kilépünk a napsütésbe szinte azonnal a napszemüvegünk után nyúlunk, hiszen szemünket összehúzza a fény. Az erős napsugárzásra, bőrünk nem minden esetben ad olyan azonnali reakciót, mint szemünk. Ezért bőrünk védelmére még fokozott figyelmet kell fordítanunk már a korai nyári időszakban is. A napfény jótékony hatását a nyár beköszöntével hangulatunkon azonnal észrevehetjük, frissebbek, vidámabbak vagyunk, boldogabbnak érezzük magunkat mint egy esős, borús napon. Az UV-sugárzás fokozza a D-vitamin képződését, sőt, segít kivonni a táplálékból a kalciumot, mely csontozatunk számára nélkülözhetetlen. A napozásnak vagy akár csak a napon való tartózkodásnak is több veszélye van.
Egyik talán legismertebb a bőr megégése, amely egy igen fájdalmas, de sok esetben elkerülhető probléma. Ilyenkor a bőr kipirosodik, forróvá válik és fokozottabb égés esetén még akár egy könnyebb lenge ruha érintése is fájdalmas lehet. Bőrünket a megégés ellen illetve a bőr idő előtti öregedését megelőzve különféle napozószerekkel például naptejjel védhetjük meg. Nagyon fontos, hogy a bőrtípusunknak és a napsütésnek megfelelő faktor számot válasszuk. Az SPF jelölés „ sun protection factor „ értelmezésére több jó megközelítés is létezik. Ami azonban igazán fontos, hogy minél magasabb faktorszámú naptejet választunk, bőrtípusunk szerint annál nagyobb védelmet biztosítunk neki a káros sugárzással szemben azonos időtartam alatt és azonos sugárzás mellett.   Ha valaki erős védelmet szeretne, akkor javasolt 30-as vagy gyerekek esetében 50-es faktorszámú naptejet használni. A faktorszám emelkedésével hosszabb időt tölthetünk a napon anélkül, hogy megégne a bőrünk.
A Herbária Solar naptej SPF 30 és SPF50 faktoros változata könnyen kenhető és gyorsan felszívódik így nincs utána kellemetlen ragadós érzésünk. A naptej víz és verejtékálló, így hosszabb fürdőzésre vagy akár nyári sportoknál is használhatjuk, ebben az esetben már javasolt választott fejfedőt a napszúrás ellen is viselnünk illetve a megfelelő egyenletes védelem fenntartása érdekében javasolt rendszeresen megismételni a naptej használatát. Ha kisgyerekkel nyaralunk fokozott figyelmet kell fordítanunk a gyerekek bőrének védelmére is. A naptej SPF50 KIDS kifejezetten gyerekeknek készült, akár homokozáskor is használható, parabén-, illatanyag-, színezék- és állati eredetű összetevő mentes. Panthenol tartalma nyugtatja a nap által igénybevett bőrt és segít megerősíteni a bőr természetesen ellenálló képességét. A-, C-, és e vitaminokat tartalmaz, amely segítik a bőr természetes védekező rendszerét. Elengedhetetlen tartozéka a strandtáskának és hosszú távon bőrünk mindenképpen meg fogja hálálni.herbaria_naptej
Sokan kisebb utazótáskával járnak strandolni, ami néha kisebb kellemetlenségeket is okozhat. Azonban mindig azt tartsuk szem előtt, hogy egy igazi fürdőzés, egy csajos napozás vagy éppen egy a szülőkkel önfeledt homokozás akkor válik igazán boldog élménnyé, ha a vízpartról hazatérve is tudunk önfeledten mosolyogni kellemetlen panaszok, napszúrás vagy bőrégés nélkül. Ehhez viszont elengedhetetlen a naptej, a napszemüveg, a fejfedő és nem utolsó sorban a szabály, mindegy milyen naptejet használsz, délelőtt 11 és délután 15 között javasolt árnyékba vonulni és aludni egy nagyot! Szervezetünk és bőrünk hosszú távon hálás lesz érte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük