Egyéb

Published on augusztus 22nd, 2017 | by adminisztrator

0

5 dolog, amit SOHA ne kérdezz egy vegántól!

A vegán étrend alapja, hogy ki kell zárni az állati eredetű ételeket. Ezt kb. mindenki tudja, de ennél többet csak nagyon kevesek. Pontosan azért, mert nem sokan ássák bele magukat az életmód részleteibe, a vegánok nagyon sokszor megkapják ugyanazokat a kérdéseket életük során.
Valljuk be, nagyon zavaró lehet, amikor tudod, hogy már százszor válaszoltál rá, de még mindig lesz valaki a környezetedben, aki megkérdezi.
Nézzük, melyek azok a kérdéseket, amiket inkább ne tegyél fel egy vegánnak!

1. Akkor mégis mi az, amit te eszel?

Az alapkérdés, ami soha nem maradhat ki. Mindent, ami nem állati eredetű. Vannak vegánok, akik egyszerűen csak nem kívánják ezeket az élelmiszereket, mások tudatosan nem szeretnének az állat-feldolgozóipar részesei lenni. Rengeteg salátát, tésztát és más élelmiszert is találhatunk, melyek nem állati eredetűek.

2. Szomorú leszel, ha én húst rendelek?

Nem! A vegánok nem fognak elítélni azért, mert te húst eszel. Mindenki maga dönti el, hogy hogyan éli az életét és milyen táplálékokat fogyaszt.

3. Hogyan tudod pótolni a fehérjét?

A szója, a bab és rengeteg más növény is tele van fehérjével. Ilyen egyszerű. Nem kell feltétlenül húst enni, hogy fehérjét juttass a szervezetedbe.

4. Hogy tudsz sajt nélkül élni?

Ha eltökélt vagy, könnyen sikerülhet. Ugyanannyira nehéz vaj, tojás és tej nélkül főzni és élni, de ez sem lehetetlen.

5. Mit eszel a családi ünnepségeken?

Ha a családod tudja, hogy vegán vagy, biztosan nem hagynak éhezni és neked megfelelő ételeket is készítenek. Ez nem egy nagy probléma. Ha pedig biztosra akarsz menni, főzz magadnak, lehet, hogy a család többi tagja is imádni fogja a vegán falatokat.

http://www.glamour.hu/geletstilus/5-dolog-amit-ne-kerdezz-egy-vegantol-25116

Kulcsszavak: , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram