Hírek

Published on március 8th, 2018 | by adminisztrator

0

5 TIPP, HOGYAN SZABADULJ MEG A CUKORTÓL

A CUKORFÜGGŐSÉG, ILLETVE A CUKOR TÚLADAGOLÁSA A NYUGATI TÁRSADALMAKBAN SZINTE NÉPSZOKÁSSÁ VÁLT, HISZEN A CUKROS ÜDÍTŐK ÉS NASSOK FOGYASZTÁSA SORÁN NEM IS GONDOLNÁNK MEKKORA MENNYISÉGŰ CUKROT KÉPESEK VAGYUNK MAGUNKHOZ VENNI.

Főleg, ha a stresszt is édességek fogyasztásával próbáljuk csökkenteni. Ez nemcsak elhízást, hanem számos egészségügyi kockázatot is magában rejt. Most megmutatjuk hogyan tudod kiküszöbölni a felesleges cukorfogyasztást az életedből.

REGGELIZZ!
Ezt már szinte nem is kell leírni, annyiszor megtettük. A rendszeresen reggelizők között lényegesen kevesebb az elhízott, és kevesebb az esély arra is, hogy a nap folyamán cukorbombával rombold a szervezeted, ugyanis a reggeli helyreállítja a vércukorszintedet. Kezdd zabkásával, vagy egy bagellel és egy kis gyümölccsel a napot, a közérzeted is jobb lesz tőle. A lényeg, hogy fehérjében dús reggelit vegyél magadhoz.

EBÉDELJ IS!
Nemcsak a reggeli elhagyása, hanem egyéb fontosabb étkezés kihagyása is helytelen, mivel emiatt később sokkal erőteljesebben jön elő a cukor iránti vágy, mintha betartod a napi ötszöri étkezést. Attól, hogy csökkented az étkezések számát, nem fog a mérleg kevesebbet mutatni, sőt, sanszosabb, hogy a farkasétvágy miatt még inkább megugranak a számok.

HASZNÁLJ FRISS FŰSZERNÖVÉNYEKET!
A fűszernövények otthoni tartása és használata nem túl bonyolult, és főzésnél egyből kéznél van, csak le kell vágnod. Miért jó ez? Mert a mesterséges vagy szárított ételízesítők helyett friss, adalékmentes ízesítőhöz jutsz, melytől az étel is élvezetesebb lesz. Édes ételek esetében is érdemes alkalmaznod a természetes édesítőket, a cukrot például helyettesítheted fahéjjal vagy vaníliával.

NE LÉGY STRESSZEVŐ!
A stressz gyakran az egész életünket áthatja, mely számos egészségügyi problémával társulhat. Stressz hatására sokan valamilyen édességgel jutalmazzák magukat, hogy jobb legyen a közérzetük, ám az agy hamar rájön arra, hogy a stresszt evéssel tudja csillapítani, és elsődleges örömforrásként fogja felismerni, mely egyenes út az elhízáshoz. Ha mindenképp enni szeretnél, nassolás helyett válassz gyümölcsöt vagy egy cukormentes joghurtot. De még jobb, ha a stressz által okozott feszültséget mozgással vezeted le. Természetesen nem kell teljes mértékben lemondanod a cukorról, hiszen egy kis bűnözés alkalomadtán belefér, csak ne váljon mindennapossá.

ALUDD KI MAGAD!
A megfelelő mennyiségű alvás lényeges a megfelelő emésztés szempontjából, ilyenkor számos fontos folyamat zajlik le a szervezetedben. Ha megvonod magadtól az alvást, mindez nem következik be tökéletesen, bekavarsz az emésztésedbe és az anyagcseréd működésébe, így a hízásnak is nagyobb esélyt adsz, nem beszélve arról, ha későn fekszel le, sanszosabb, hogy elkezdesz rágcsálni valamit.

Fotó: 123RF

https://wellnesscafe.hu/dieta/2018-03/5-tipp-hogyan-szabadulj-meg-a-cukortol/

Kulcsszavak: , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram