Mondd meg Cukrom

Published on október 6th, 2017 | by adminisztrator

0

Álom a Déli-sarkon

Hétköznapi emberek vágyai a nagyobb ház, nagyobb autó, több vagyon. A különleges embereknek különleges álmaik vannak. Vágó Bogi álma például a Déli-sarkon 100 km lefutása. Bogit nem lehet kihagyni egy állóképességi sportokról szóló E-bookomból nem csupán eredményei, hanem rendkívüli személyisége miatt sem. Bogi kedvenc gondolatat a futásról: „jöttem, láttam,..”- de nem úgy fejezi be, hogy győztem, hanem, hogy „megkaptam a pólót”. Csak szerényen. Holott az idei 24 órás vb-n is 198,7km-t futott 24 óra alatt. Néhány gondolatát megosztanám Veled is-csak hogy segítsen kilépni Neked is a komfortzónádból.
Hány km-t futsz átlagban hetente a versenyfelkészülés alatt ahhoz, hogy ilyen eredményeket érhess el?
Nem viszem túlzásba, olyan 100-130 között szokott mozogni a heti kilométerátlag.
Egy 5- 6 órát meghaladó versenyre való elkészülés során mi az a leghosszabb edzésidő, amit javasolsz végigedzeni? Neked mi vált be?
Nem szoktam sok időt futni edzéseken, a leghosszabb az szokott lenni (a hétköznapi edzéseket nem számítva) ha hétvégén mindkét napon futok, mondjuk 3-3 órát, de ennél a 3 óránál többet nem szoktam edzeni egyszerre.
Van-e keresztedzésed, és ha igen, az milyen jellegű mozgás?
Elég lusta vagyok, így keresztedzésnek marad a váltottkarú söröskorsó emelgetés, illetve nyújtásképpen a heti 1 jóga.
Mentálisan hogy teszed össze fejben magadat edzésekre, és hogy léped át a saját árnyékodat versenyeken?
Na, igen, ez egy nagyon kényes pont nálam. A legfőbb problémám igazából a fejemben szokott lenni. Sose tudom elhinni, hogy képes vagyok teljesíteni az adott versenyt (amúgy ez nemcsak sportban, az élet szinte minden területén jelen van), ilyen durva önbizalomhiánnyal pedig eleve nagy hendikeppel indul az ember. Az edzéseken ez nem szokott általában gond lenni, azt letudom egyedül, de versenyhelyzetben leblokkolok. Ezt most próbálom orvosolni sportpszichológus segítségével, aztán meglátjuk mennyire lesz hatékony.
Gyereked van, hogy osztod be a mindennapjaidat, hogy beleférjen minden- munka, gyerek, pihenés?
Munkában elég rugalmas vagyok, a gyerek is 8 órában húzza az igát az oviban, így azalatt le tudom az edzést, meg egyéb rohangálós intéznivalókat. Kedvenc hobbim az alvás, de mivel bagoly életmódot folytatok, így sokszor éjszaka pörgök fel, míg délelőtt alacsony költségvetésű zombi üzemmódban működöm.
Milyen álmaid vannak ultrafutásban?
Hú, nagyon álmodni nem merek, mert félek, hogy a végén túl nagy feladatot álmodok meg magamnak. Most a Spartathlon az, ami már itt van a nyakamon, de akad pár elrugaszkodott vágyam is, mint például az Antartic 100 km a Déli-sarkon, illetve, ha nagyon sok időm lenne, körbefutni Izlandot.
Bár néhány dolgot emeltem ki a Bogival készített interjúmból, remélem, érzed, hogy a nem mindennapi álmokhoz nem mindennapi munka szükséges. Mert a hegyre feljutni sokan szeretnének, de akkor nem lehet kispórolni a mászást…

Dr. Csábi Bettina

Bajnokok Életmód

 

Kulcsszavak: , , , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram