Életmód

Published on március 7th, 2018 | by adminisztrator

0

Az amla (Emblica officialis)

Az amla – más néven indiai egres, indiai pöszméte, amalaki vagy Vayastha – egy indiai fa gyümölcse, és egyben az ayurvéda egyik legfontosabb gyógynövénye, szanszkrit elnevezése annyit tesz: “a legjobb gyógyító”. Indiában az amla a gyógynövények között olyan, mint az arany az ásványok között. A fát szent faként tisztelik, úgy tartják, a bőség istennőjének lakhelye.
Hajra és bőrre gyakorolt jótékony hatása miatt széles körben alkalmazzák külsőleg, de belsőleg is fogyasztható:
• immunerősítő;
• öregedésgátló;
• gyulladáscsökkentő;
• antioxidáns;
• afrodiziákus hatása ismeretes.

Őshazájában használják még fürdésre, ruhák mosására, ékszerek és konyhai eszközök tisztításra is.
A tradicionális indiai orvoslásban a növény minden részét feldolgozzák: a gyümölcsét, magját, levelét, gyökerét, kérgét és virágát, majd különböző ayurvédikus készítményekbe kerülnek. Kozmetikai célra a friss és szárított gyümölcsét használják. A termés kimagasló mennyiségű C-vitamint tartalmaz, húszszor annyit, mint a narancs. Ezen kívül polifenolok, taninok, aminosavak, antioxidánsok, ásványi anyagok gazdag tárháza, amelyek alkalmassá teszik az egészség megőrzésére. (Forrás: Az Életmódszer weblapja)

A Dabur Amla Gold hajkondicionáló olajunk amla gyümölcsöt, hennát és mandula olajat tartalmaz amelyek bizonyítottan hatékonyak a hajápolásban.
Erősítik a vékonyszálú, gyenge hajat, elősegítik a hajnövekedést, csökkentik a hajhullást. Használata ajánlott a kémiailag igénybevett, festett, száraz haj ápolására. Rendszeres vagy tartós használat esetén sem színezik el a szőke vagy festett hajat.

Használat: Kis mennyiséget masszírozon a fejbőrbe az ujjbegyekkel majd 1 órán keresztül hagyja fent az olajat, hogy a hatóanyagok kifejthessék a hatásukat. Az egy óra leteltével mossa meg a haját.

Bővebben itt olvashat a termékről:
http://garuda.hu/human_gyogyaszat/hajapolas/hajkondicionalo_olajak/dabur_amla_gold

/Forrás: http://eletmodszer.com/india-kincse-az-amla-emblica-officialis.html/

 

Kulcsszavak: , , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram