Hozzávalók 4 főre:
- 2 csésze (5 dl) bulgur
- 4 szelet (80 dkg) lazactörzs
- 2 citrom leve
- 1 fej jégsaláta
- só, bors
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés: A lazacot hideg folyóvízzel megmossuk, majd lecsepegtetjük. A két citrom levét ráfacsarjuk a halra és állni hagyjuk 10 percet. A bulgurt közben kétszeres mennyiségű (1 liter) forró, sós vízben puhára főzzük. (A csomagoláson feltüntetik a pontos főzési időt, mert az a szemek méretétől is függ, de tulajdonképpen úgy kell elkészíteni, mint a rizst). Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a bőrös felével lefelé beletesszük a lazacot, majd mindkét oldalát jól átsütjük. Miután átsült, sózzuk, borsozzuk a halat ízlés szerint. Tálaláskor a bulgurból fészket formázunk, a tetejére halmozzuk a jégsalátát apróra tépkedve, és ráhelyezzük a lazacot.
Szénhidráttartalom: 52g ch