Hírek

Published on augusztus 24th, 2018 | by adminisztrator

0

Cukorbetegek figyelem: ezt az engedély nélküli gyógyszert forgalmazzák a neten

Közegészségügyi kockázatot jelenhet az interneten értékesített DiaRemedium elnevezésű, cukorbetegség kezelésére hirdetett kínai gyógynövényes tapasz. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szerint a készítménynek sem gyógyszerként, sem gyógyhatású készítményként nincs forgalomba hozatali engedélye.

A termékleírás szerint a DiaRemedium gyógynövényeket tartalmazó tapasz, amely a bőrön keresztül felszívódva fejti ki gyógyhatását a cukorbetegséggel szemben. Ezzel szemben az OGYÉI szerint a termék tényleges összetétele ismeretlen, de még ha tartalmazza is a feltüntetett gyógynövényeket, a bőrön keresztül tapaszként alkalmazva teljesen hasztalan, arról nem is beszélve, hogy a készítménnyel kapcsolatos ígéretek irreálisak.

A hatóság figyelmeztet, hogy a cukorbetegség súlyosságára való tekintettel mindenki szakorvoshoz forduljon személyre szabott terápia érdekében. A terméket kínáló honlap tárhely-szolgáltatóját ugyanakkor kötelezte a weboldal elérhetetlenné tételére. Amennyiben a szolgáltató nem reagál a megkeresésre, az OGYÉI felveszi a kapcsolatot az adott államban működő hatóságokkal.

http://www.blikk.hu/eletmod/egeszseg/ezt-az-engedely-nelkuli-gyogyszert-forgalmazzak-a-neten/f9n5ndk?utm_source=hirstart&utm_medium=hirstart&utm_campaign=hirstart

Kulcsszavak: ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram