Hírek

Published on augusztus 9th, 2016 | by adminisztrator

0

Cukor&Virág Kutyapékség: egészséges és ízletes jutalomfalat kutyáknak

Speciálisan kutyáknak készít kekszeket egy új magyar családi pékség. A Cukor & Virág megálmodóinak eltökélt szándéka volt egy hiánypótló négylábú csemege megalkotása, amely minden esetben minőségi alapanyagokból, egyedileg kézzel készül, finom és még egészséges is.

Elindult Magyarország első funkcionális kekszeket gyártó kutyapéksége. A Cukor & Virág Kutyapékség természetes alapanyagokból készít egészséges és ízletes jutalomfalatokat kutyáknak. A családi tulajdonban lévő pékségben a kekszek minden esetben minőségi alapanyagokból, egyedileg, kézzel készülnek. A sütésnél emberi fogyasztásra is alkalmas alapanyagokat használnak fel, a termékekbe nem kerülnek vágóhídi hulladékokból előállított állati fehérjék, ahogyan tartósítószerek és egyéb adalékok sem. A kutyakekszek ráadásul nem csak ízletesek, hanem egészségesek is.

cukor_virag

„A kutyakekszek termékfejlesztése során olyan alapanyagokat választunk, amelyek az ebek számára már ősidők óta ismertek, szervezetük le tudja bontani őket, és be is tudja építeni a kutyák testébe. A kutyakekszek ezek mellett olyan anyagokat is tartalmaznak, amelyek a kényelmi termékként szolgáló száraz és konzervtápokban nem, vagy csak kis mennyiségben fordulnak elő. Kutyakekszeink ezáltal a kutyák táplálóanyag-igényeit is segítik kielégíteni és így komplettálni a napi bevitelt. Ezzel együtt fontos megjegyezni, hogy kutyakekszeink nem gyógykészítmények, csupán helyes étrend kiegészítése esetén segíthetnek bizonyos tápanyagok bevitelében, illetve elkerülésében és ezen keresztül segíthetik az allergiás reakciók csökkentését, megszüntetését” – mondta a Cukor & Virág Kutyapékség egyik megálmodója, Németh-Kakuszi Krisztina.

Az egyelőre webshopként működő kutyapékség létrehozását a tulajdonosok saját menhelyi kutyájával megélt tapasztalatai inspirálták. „Sajnos Cukor kutyánk mindkét hátsó lábán műtéti úton kellett korrigálni. Mivel a műtét utáni lábadozás során nem volt hajlandó megenni a porcerősítő tablettákat, így összetörtük és kekszet sütöttünk a tablettákból. Ez már gyorsan elfogyott… Nem sokkal a műtétek után előjött az allergiája is, így az állatorvos javaslatára elkezdtük otthon tesztelni, hogy milyen ételekre érzékeny. Egy idő után a praktikum megkövetelte, hogy saját magunk készítsünk ‘száraz tápot’ a kutyáinknak, így innen már csak egy lépés volt a kutyapékség létrejötte. Azóta rengeteg visszajelzést és segítséget kaptunk kutyás barátainktól, ismerőseinktől és idegenektől. Termékeinket folyamatosan fejlesztjük annak érdekében, hogy mindig a legfinomabb falatokkal kényeztethessük kutyáinkat” – tette hozzá Krisztina.

A kutyapékség létrehozásának hosszú hónapokig tartó áldozatos munkája meghozta az eredményét, az első visszajelzések alapján nem csak a kutyák és gazdáik, hanem a szakma elismerését is kivívták. „A tulajdonos és egyben a termék fejlesztője invitált az üzemébe, hogy szakértői szemmel és tapasztalattal, mint élelmiszer-biztonsági szakértő és mint praktizáló állatorvos mondjak véleményt a termékről és az üzemi körülményekről. Meglepődve tapasztaltam, hogy az általános takarmányüzemekhez képest kicsi üzem különösen rendezett, és jól szervezett. Az ötlet kiváló, az üzem példaértékű, a termékek pedig maximálisan szolgálják az ebek egészségét” – mondta Dr. Deim Zoltán Ph.D. állatorvos, igazságügyi szakértő.

forrás: http://csaladhalo.hu/

Kulcsszavak: , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram