Hírek

Published on február 27th, 2017 | by adminisztrator

0

Ezért ne igyunk bort ha cukorbetegek vagyunk

Az Utrechti Egyetem tudósai felfedezték, hogy azok a cukorbetegek, akik akár csak két pohárnyi bort is megisznak, nagyobb az esélyük a vakságra. – Az eredményekről a Diabetic Medicine című folyóirat számolt be.

A kutatásuk kimutatta, hogy a látási problémák 50 százalékkal nőttek azoknál a betegeknél, akik egy héten 14 pohárnyi szeszes italt gurítanak le a torkukon, azokhoz képest, akik nem isznak egyáltalán. A csapat 1 239 cukorbeteg embernél végzett szemvizsgálatokat.

Öt év elteltével 182-nél jelentkezett a diabétesszel összefüggő retinopátia. Azok között nem tapasztaltak növekedést a megbetegedések számában, akik nem ittak alkoholt. Ennek ellenére összesen 700 beteg tapasztalt látásromlást. A csoporton belül az alkoholt fogyasztók körében nőtt a szemproblémákkal küzdők száma.

“Ez a kutatás arra utal, hogy a sok alkohol fogyasztása összefüggésben lehet a cukorbetegek látásromlásával. A Diabetes UK szeretné megtudni, hogy más kutatások is alátámasztják-e ezeket az eredményeket.” – mondta el Victoria King, a Diabetes UK kutatásvezetője.

Forrás: www.noinetcafe.hu

Kulcsszavak: , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram