Desszert

Published on január 6th, 2017 | by adminisztrator

0

Fa­hé­jas lett a di­é­tás pa­la­csinta

Igaz, hogy a pa­la­csinta édes él­ve­zet, de néha meg­kí­vánja az ember akkor is, ha di­é­tá­zik. A paleo pa­la­csin­tá­ban azon­ban nin­csen sem cukor, sem liszt, és pil­la­na­tok alatt el­ké­szül. A paleo palacsinta nem ugyanaz, mint a hagyományos palacsinta – kicsit sűrűbb és szárazabb, de az édesség-éhségedet jól csillapítja.

Hozzávalók 12 palacsintához:

  • 2 nagy tojás
  • 3 evőkanál zsíros kókusztej
  • 1/2 szétnyomott érett banán
  • 1/2 teáskanál almaecet
  • 1/2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1,5 evőkanál kókuszliszt
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • kókuszolaj vagy tisztított vaj a sütéshez

eritritol_poszt

Elkészítés:

  1. Nyomd össze a banánt és jól keverd össze a tojással, kókusztejjel, almaecettel és a vaníliakivonattal.
  2. Egy másik edényben a száraz összetevőket  – lisztet, fahéjat, sütőport, sót – öntsd össze..
  3. A száraz és a nedves összetevőket nem sokkal a sütés előtt dolgozd össze.
  4. Egy evőkanál vajat izzíts a serpenyőben a sütéshez és egy evőkanálnyi tésztát rakj a serpenyőbe.
  5. Másfél perc múlva felfújódik a tészta felszíne.
  6. Forgasd át a tésztát és további fél percig süsd a másik oldalt. Két perc alatt kész is van.

Ismételd addig, amíg a tészta el nem fogy, és máris élvezheted ezt a finom desszertet. Ananásszal, barackkal még finomabb lesz! Jó étvágyat kívánunk! 🙂

Forrás: www.ripost.hu

Kulcsszavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram