Életmód

Published on november 28th, 2018 | by adminisztrator

0

Hamarosan az okostelefon segíthet kordában tartani a cukorbetegséget?

Világszerte több mint 415 millió ember él diabétesszel, akiknek a vércukruk szinten tartása érdekében bizonyos időnként inzulint kell magukba fecskendezni, ám könnyen lehet, hogy egy új találmánynak köszönhetően hamarosan már az okostelefonjuk fogja ezt megtenni helyettük.

A szakemberek Jiawei Shao vezetésével egereken végzett kísérletek során a sejteket inzulintermelésre vették rá távoli infravörös fény segítségével, amit egy okostelefonra letölthető applikációval lehet irányítani.

A tudósok ezt követően a rendszert egy bluetooth-os vércukormérővel is összekötötték, így állandó visszacsatolást kaptak a kísérleti állatok állapotáról, és akár heteken át stabilan tudták tartani a rágcsálók vércukorszintjét.

A kutatók abban bíznak, hogy a sikeres állatkísérleteket hamarosan a klinikai gyakorlatok során is kipróbálhatják, és ezzel forradalmi változásokat idézhetnek elő a cukorbetegség kezelése terén.

http://news.noinetcafe.hu/egeszseg/10-noinetcafe-egeszseg-rss/6871-hamarosan-az-okostelefon-seg%C3%ADthet-kord%C3%A1ban-tartani-a-cukorbetegs%C3%A9get

Kulcsszavak: , , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram