Hírek

Published on január 26th, 2017 | by adminisztrator

0

Javaslat alapítványi támogatásra

Javaslat alapítványi támogatásra az Advertisz ügynökség által szervezett Valentin-napi jótékonysági akció keretében Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány együttműködésben az Egészségtriász felületeivel

A Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány célkitűzése a magyar lakosság általános egészségi színvonalának növelése, azáltal, hogy támogatja az ősi 5000 éves Ayurveda orvostudomány módszereinek, gyógynövény-kombinációinak minél szélesebb körű megismertetését, Európában egyedülállóan, mind a humán, mind az állatgyógyászatban.

Az alapítvány 1996-ban alakult, neves humán és állatorvosok összefogásával. Többek között az Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány tevékenységének köszönhető, hogy az Ayurveda gyógyászat 2001-ben elismert gyógyászati rendszer lett Magyarországon.

Bár az Ayurvedának igen kifinomult módszerei vannak a legkülönbözőbb betegségek gyógyítására és utókezelésére, mégis elsősorban a betegségmegelőzést, vagyis az egészségmegőrzést tartja szem előtt – hiszen sokkal könnyebb és jobb valamit megelőzni, mint a már kialakult (és esetleg krónikussá vált) problémát kezelni. Az Ayurveda azt vallja, hogy testünk minden porcikájára folyamatos figyelmet kellene fordítanunk még akkor is, ha az éppen tökéletesen egészséges, hiszen csak így őrizhetjük meg hosszú távon egyes szerveink és egész szervezetünk egészségét és épségét és így tudunk minél tovább teljeskörű fiatalos és egészséges életet élni.

Az Ayurveda alternatívát és a több ezeréves kipróbált, működő receptúrái alapján minőséget jelent a humán gyógyászatban és az állatgyógyászatban is. A humángyógyászatban megoldást jelenthet a különféle népbetegségek (többek között immungyengeség, anyagcsere-, cukor-, ízületi problémák, függőség) megelőzése, vagy kiegészítő alternatíva a már kialakult probléma esetében. Az állatgyógyászatban segíti az antibiotikum és gyógyszerhasználat csökkentését és a jobb húsminőség előállítását, ami szintén kihat az emberek általános egészségi állapotának a javítására.

Ezáltal úgy véljük, hogy a Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány céljai nagymértékben közös irányvonalat jelentenek az Egészségtriász (www.cukrom.hu, www.erzekenyvagyok.hu, www.fajahatam.hu) felületeinek egészségtámogató célkitűzéseivel.

Az egymást erősítő együttműködés mindenképp kitűnő lehetőséget és nagyobb nyilvánosságot jelentene, hogy közösen segítsük a magyar lakosság általános egészségi színvonalának magasabb szintre emelését.

Riesz István

Kuratóriumi elnök

Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány

Kulcsszavak: , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram