Receptek

Published on december 5th, 2017 | by adminisztrator

0

Kristálycukor mentes kínáló dobozka Télapónak

Itt van már a Télapó…méég nem, de mi az idén is készültünk rá gyermekemmel. Most rénszarvas szán helyett kínáló dobozkát és a belevaló kis mézes falatokat sütöttük, díszítettük, természetesen kristálycukor mentesen, IGEN MÉG AZ ÍRÓKA IS!..és legnagyobb örömömre az idén már az összeragasztást szinte végig Bence fiam csinálta. Jó vastagon “bemalterolta, nehogy szétessen és a Télapó ne adjon ajándékot” 😀 Úgyhogy utólag azért leszórtam kókuszreszelékkel, kicsit szebben mutasson.
Hozzávalók:

Tésztához:
50 dkg teljeskiőrlésésű tönkölyliszt-Csókos Fannit használok
10 dkg olvasztott akác méz
8 dkg Rama margarin
1 zcs mézes füszerpor
1 kk sütőpor
1 tojás
3 ek tej
Írókához:
1 tojás fehérje
Otthon darált Eritritol-0Kcal-ás és nem felszívódó szénhidrátot tartalmaz.
1 kk citromlé

Íróka készítése: A tojásfehérjét elkezdem verni, fél álapotban hozzácsepegtetem a citromlét és kanalanként az Eritritolt. 6-7 ek kellett összesen, addig adagoltam, amíg a hab el nem kezdett hullámot verni az edényben, a habverőről éppen csak le nem cseppenő állag a jó. Ragasztáshoz teljes kemény habot használtam, úgyhogy újra vertem a habot és tettem hozzá még 1 ek édesítőt.
Mázhoz:
Zöld és piros zselé állagú ételfesték
2-2 tk por zselatin
víz

Színes máz készítése: A zselatint és a festéket kis kávépohárba tettem, annyi vizet kapott, hogy félig lett a kávéspohár. Elkevertem homogénre, betettem a mikróba pár pillanatra, amikor habosodott kivettem, jól átkevertem. Langyosra hűtve kentem be a mézeseket.

A mézeskalács forma készítése:
A lisztet elkeverem a fűszerrel és a sütőporral. Az olvasztott mézben elkeverem a margarint, tojást és hozzáadom a lisztkeverékhez. Gyúrás közben adtam hozzá még 3 ek tejet. Éppen csak addig pihentettem szobahőn, amíg már nem volt ragacsoa a tészta. Ekkor kinyújtottam fél ujjnyi vastagra és kiszabtam a ládikát egy mézesház sütőforma segítségével. A maradék tésztából különbőző kiszúrókkal sütiket készítettünk. 170°C-on 10 percet sütöttem, kihűtöttem és lekentem a mázzal. Kb fál óra száradás után írókáztuk, a nagyja munkát már ő maga végezte, a képen az Én munkám már csak a tájkép. Egy órát hagytam száradni ezután összeragasztotta gyerekem.
2767 Kcal / 448 g Ch

Kőrösi Heni

Kulcsszavak: , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram