Mondd meg Cukrom

Published on március 7th, 2018 | by adminisztrator

0

Mi az oka, hogy sok nőnek nincs önbizalma?

Pár szó a rólam megjelent képekről. A hitelesség alap. Soha nem posztolok az edzéseimről profi fotós által készített, beállított képeket. Te sem úgy nézel ki edzés közben, hogy talpig sminkben parádézol. Ami rólam megjelenik, azt úgy fotózzuk, hogy kezébe nyomom a páromnak a telefonomat,vagy egyik lányomnak,hogy fényképezzen, miközben edzek. Fél perc alatt kész a fotó.
Mi az oka annak, hogy sok nőnek nincs önbizalma?
Leírtam nektek, hogy esetemben hogyan készülnek az edzős képek. Ha a fotó minőségre, vagy saját magam idealizált képére, hamis szépségére mennék, akkor nyilván nem így csinálnám.
Akkor viszont hogyan mondhatnám, hogy élethossziglan tartó formát tudsz kialakítani magadnak? Mondhatod, persze, “könnyű”, mert ennyi edz- az egyik közösségi edzői oldalamon a borítóképet napi 25 perc edzéssel, 6 hónappal a 3. lányom születése után fotóztuk. Direkt az a borítóképem…
Én HITELESSEGRE megyek – abszolút kifizetődő. Én nem azért megyek le edzeni, hogy ne legyek 100 kg, vagy mert elvárás velem szemben-az elvárást velem szemben elengedtem a harmadik lányom születése, és a 35. évem betöltése után. Nem érdekel, ki mit vár el velem szemben. Nekem sincsenek elvárásaim mással szemben. Én azért járok edzeni, hogy a párommal és a bajnokaimmal lehessek, hogy ne fájjon a derekam, és azért, hogy nyugodt legyek. Az edzés függőséget okoz, de pozitív hozadéka van. Az egészség, boldogság, lelki béke 3 szóban összefoglalva.
Biztos vagyok benne, ha a valóságot mutatnánk meg magunkról mi edzők is, akkor jóval kevesebb önbizalomhiányos nő lenne. De a legtöbben fotós által készített képeket osztogatnak meg magukról, vagy maguk készítik, és a valóság és a kép között nem is sok különbség. Csak úgy megközelítőleg 10 kg….
És az se baj, ha tényleg olyan edzős képeket is lehetne látni, ahol szakad az emberről a víz, nincs rajta smink, mert akkor az átlag nők is látnák, mi a valódi helyzet.
Miért problémás, ha hamis képnek akarsz megfelelni?
Azzal, ha azért edzel, hogy megfelelj a társad, vagy a társadalom elvárásainak, kezdetben nincs is semmi baj. Az elsődleges cél a motivált viselkedésváltozás elérése, amikor már nem külső tényezőknek akar az ember megfelelni. A külső elvárások, mint a jó alak, fogyás, párod hátha elégedettebb lesz veled, és sorolhatnám, miatt lehet valamit csinálni, de igazából onnantól kezdve, hogy belső motiválttá válsz, még ha nincs kedved elkezdeni, akkor is végig fogod csinálni az edzést. És itt nem veszem számításba az örömhormont termelést, stresszlevezetést, egyéb pozitív élettani hatásokat, semmit. Ahhoz, hogy ez a változás végbemenjen, három lényeges összetevőt kell azonosítani:
1. Külső, nem túlzó, kis jutalmak.
2. Kezdeti sikerek, fokozódó kompetencia
3. Saját teljesítménnyel való elégedettség
Ez az egyedüli módja annak, hogy egész életedben tartani tudjad a megfelelően vitális életmódodat.
Legyetek bajnokok a mindennapokban!

Dr. Csábi Bettina

Bajnokok Életmód Program

Kulcsszavak: , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram