Mondd meg Cukrom

Published on augusztus 3rd, 2018 | by adminisztrator

0

Mi a legrövidebb idő, ami alatt már érezni fogod az edzés hatásait?

Divatosak a minél rövidebb tippek, a minél rövidebb határidők. Napi 25 perc mozgással az aznapi átlagos stresszt le tudod vezetni. Már többször írtam nektek, hogy egyetlen edzés is javítja a receptorok inzulinérzékenységét, ezért mondják azt, hogy cukorbetegség-és társbetegségei esetén a stresszkezelés, gyógyszer, diéta és edzés négyesén áll, vagy bukik a további sorsod. Itt egyetlen edzésről beszéltem.
Hogy tudsz rövid távon is befolyást tudsz gyakorolni a szervezeted működésére?
Mindenki csak a kész sikersztorikat látja, a hamis ígéreteket, amik azzal kecsegtetnek, hogy 9nap, 21 nap alatt, vagy 3 hónap után már életmódot is váltottál. Én szándékosan osztok meg olyan történeteket, amik végigkísérik azt, hogy hogyan történt hónapról hónapra például egy kismama testi-lelki átalakulása, az általa küldött beszámolókból szó szerint idézve. Ezzel azt szeretném elérni, hogy tényleg ne a cukormázat lássad, hanem hűen végigkövethető legyen az egész folyamata annak, hogy hogyan tudsz valóban változtatni.
Maga az életmódváltás, lévén, hogy személyiségváltozásról van szó, bizony 3-4 év. A tiszta táplálkozásnak és az edzésnek vannak rövid távon is jelentkező hatásai, mint a jobb alak, alvászavarok megszűnése, jobb stressztűrő képesség, jobb erő- és állóképesség.
Viszont van egy dolog, amin érdemes elgondolkodnod. Ami egyik pillanatról a másikra hat.
A döntés. Minél nagyobb a túlsúly, minél betegebb vagy, annál nehezebb meghozni a döntést. Én Kőrösi Henrietta bajnokom példájával ismertetnélek meg, akinek számtalan egészségügyi kihívása volt. A Hashimoto egy autoimmun pajzsmirigy alulműködés, ami az esetek többségében nehezen felismerhető, jelei az izomgyengeség, fáradtság, rossz közérzet, depresszió, menstruációs zavarok. A többi tünet fokozatosan, egyénenként változó sorrendben alakul ki. A bőr jellemzően száraz, a végtagok hidegek. Jelentkezhet duzzanat, leggyakrabban az arc, főleg a szem körüli terület érintett, és a beteg folyton fázik, hidegintolerancia alakul ki. A testszőrzet megritkul, a memória romlik.
És ilyenkor múlik egyetlen pillanaton az egész életed.
„Akkor kell igazán odatenned magad, amikor úgy érzed nincs erőd megmozdulni, mikor elaludnál abban a másodperben amikor pislogsz, amikor olyan ideges vagy, hogy legszívesebben hurrikánként tombolnál, amikor elkap világunalom és csak feküdnél halottnak tetetve magad.. ..öltözz!..melegíts!..sétálj!..bringázz!..fuss!..edzz!..muay thai boxolj!..nyújts!..tégy bármit, csak ne add meg magad..harcolj! Az ember bármit elérhet, bármit amit csak akar!” / Kőrösi Henrietta/
A döntés a legnehezebb. Ez alatt nem azt értem, hogy elkezdesz álmodozni, hogy de jó lenne lefogynod, majd hétfőtől belevágsz valamibe, hanem azt, hogy átformálod a gondolkodásodat.

„Kódold át az agyad, Te ezt akarod (!), Te ezt szereted (!), és akarni fogod és szeretni fogod és élvezed az edzéseket és élvezed a finom ételeket, mert a rémhírek ellenében nem kell éhezni nem kell sírva gyötörve edzeni, ha így csinálod az régen rossz. Erről szól az Én másfél évem és erről fog szólni az Én hátralévő éveim.” / Kőrösi Henrietta/
Hogy mennyire sorsfordító lehet a döntés pillanata az életedben? „Imádom, hogy minden nap egyre többre vagyok képes és egyre erősebbnek érzem magam. Az a kifogásemberke, aki régen voltam szép lassan törlődik belőlem. Bár még néha felmerülnek bennem a nincs kedvem hozzá gondolatok, de már elég egy szó egy mondat is ahhoz, hogy rögtön meggondoljam magam és tegyem, amit tennem kell a cél érdekében. Megmutattam a kisfiamnak, Bencének a kezdő képemet. Nézte, és csak annyit mondott, hogy Anya, ez nem lehet igaz- és átölelt” / Kőrösi Henrietta/.
Tehát minden pillanatban sorsfordító jelentősége lehet. A Te életedben már eljött ez a pillanat, ugye?

Dr. Csábi Bettina

Kulcsszavak: , , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram