Mondd meg Cukrom

Published on augusztus 3rd, 2018 | by adminisztrator

0

Mi lehet az oka a hasnál kialakuló úszóguminak?

1. Ahogy említettem, bár elsősorban férfiakra jellemző a hasi típusú elhízás, de változókorba a nőknél is megjelenik. Az oka egyszerű. A zsigeri zsírok nemcsak hormonszerű anyagokat bocsátnak ki, hanem maguk is érzékenyebbek a hormonokra. Ugyanannyit, ugyanazt eszed, mint 20 éves korodban-csak nem számolsz azzal, hogy ugyanazon életvitel mellett az alapanyagcseréd elvileg csökken, mivel az izomzatod csökken.

2. A nem megfelelő diéta még inkább tönkreteszi a hormonháztartásodat, még több zsírfelhalmozódásra számíthatsz.

3. Nem megfelelő a vitamin-és ásványi anyag beviteled, nem fogyasztasz elég B-vitamint

4. Az inzulinrezisztencia, és a pajzsmirigy alulműködés közös tünetei közé tartozhatnak a hízáson, lassult anyagcserén, székrekedésen, az állandó fáradtságon, a szellemi lassúságon túl a hasi típusú elhízás is.
Mit tehetsz ellene?
1. A zsigeri zsíroktól nagyon gyorsan megszabadulhatunk – sokkal gyorsabban, mint a bőr alatti zsírtól. A viszcelláris zsíroknak aktívabb a keringésük, jobban reagálnak a hormonális változásokra, és a zsírbontó enzimek is jobban hatnak rájuk, mint a bőr alatti zsírszövetekre. Viszont ahogy említettem, fontos a jól megválasztott diéta. „ Az optimális szénhidrátcsökkentett diétával kapcsolatos magyar és nemzetközi irányelvek a következők : az étrend 45 %-a legyen lassú felszívódású szénhidrát, 25 %-a fehérje, 30 %-a zsír és legyen napi 30-40 gramm a rostbevitel. Ez a Nemzetközi Elhízástudományi Társasás ( IASO ) és a Magyar Obezitológiai és MozgásterápiásTársaság ( MOMOT ) ajánlása. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és az Amerikai Dietetikus Társaság is egyetért a szénhidrátbevitel-csökkentett táplálkozással.”
Dr. Magyar Katalin, a Bajnokok Program orvosa /belgyógyász és Nephrológus Főorvos, a Bajai Szent Rókus Kórház Nephrologia Ambulancia , Vezető Főorvos, Bajai Diaverum Dialízis Központ , Vezető nephrológus – klinika menedzser/
2. A cukorbetegek körében végzett egyértelműen megállapították, hogy a legjobb eredményt mind a vércukorszintre gyakorolt hatás, mind a jó forma szempontjából az erősítő és kardio edzések kombinálása jelenteti.
3. A B-vitamin megfelelő hasznosulásához elengedhetetlen a magnézium. Ha nincs elég, akkor az inzulinszint emelkedik, tehát igenis, szedjél magnéziumot, hogy megelőzd az elhízást, magas vérnyomást, a cukorbetegséget és a szívbetegséget is!
4. Pajzsmirigy alulműködés, és IR esetén: A személyre szabott diéta és edzés, stresszkezelő technikák elsajátítása elsődleges, hogy a felborult anyagcserét a szervezet öngyógyító folyamataival visszaállítsa az esetleges gyógyszeres kezelés mellett.
Legyetek bajnokok a mindennapokban!

Dr. Csábi Bettina

Kulcsszavak: , , , , , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram