Mondd meg Cukrom

Published on október 6th, 2017 | by adminisztrator

0

Ősz- szaladnak fel a kilók

Végre véget ér a fürdőruhaszezon, nem nyomnak a beach bodyval, nem kell odafigyelned, mert úgysem látják a narancsbőrt. Ahogy ezeket a könnyítéseket bevezeted a fejedben, aláírtad a felmentésedet a tiszta étkezés, az edzés alól-és egyben előkészítetted a talajt a fáradtságnak, vitalitáshiánynak, a felkúszó kilók miatti önbizalomhiánynak. Hogy akadályozhatod meg azt, hogy ne ússzon el a motivációd?
Cukrászdai kísértések
Korán sötétedik, már hűvös van, pláne télen, olyan jó beülni egy Sacher-tortára, habos capuccinora, eszegetni a gesztenyét az utcán, jó esély van rá, hogy jó párszor el is csábulsz rá. A nyári fagyizások helyett itt az újabb, hizlalóbb kísértés. Tulajdonképpen miért ne tehetnéd meg? Egy feltétellel, ha már elértél egy jó testösszetétel arányt, és nem eszed túl magadat, hanem tényleg megmaradsz a mértéknél. Ha pedig otthon szeretnél enni, akkor alternatív összetevőkből bármit szinte el tudsz készíteni magadnak, legyen az maradva a tipikus őszi sütiknél, egy jó szilvás vagy almás pite, vagy zserbó.
Sötét van, hideg van
Én amikor edzek, azt érzem, hogy erős vagyok. Szeretek kint futni, edzeni. Te lehet, hogy nem. Ha vállalhatatlan az edzés az időjárás miatt, akkor edz bent! Ha nem készülsz versenyre, akkor a lényeg az a földöntúli, üdvözült boldogság, amit az edzés megadhat neked, ne mondj le róla!
Egyébként egy négylábú társ a legbiztosabb motiváció arra, hogy még esőben is kimozdulj!
“Bejgliégető futás, és társai”

Futsz, edzel reggel, este, úgy gondolván, előre elvégezheted a munkát, és ezt követően következhet is a jól megérdemelt jutalom. Ez a legtökéletesebb módja annak, hogy teljesen haszontalanná tedd azt, amit elvégeztél. Aztán persze körforgás: edzel- eszel- egyre többet edzel- egyre többet eszel. Edzés után nem ehetsz bármit. Bár a szervezet kevésbé hajlamos zsírt építeni az edzés után elfogyasztott táplálékból, ilyenkor leginkább a regenerálódásra törekszik, de ez nem azt jelenti, hogy bármit és bármennyit ehetsz. Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy azonnal egyél, az az étkezés azonban minőségi tápanyagforrásokra épüljön, és a szükséges tápanyagokat a célunknak megfelelő arányban kell, hogy tartalmazza.
Ne vegyél bővebb ruhákat!
Miért is aggódnánk, ha bő lebernyékben rejtőzködhetünk egészen tavaszig?
Fogadd meg azt a mondát, hogy „a téli alak nyáron készül”. Biztos láttad, hogy 3 hónap alatt csodákat lehet tenni, de miért várnál addig, és éreznéd kellemetlenül magadat télen, ha jókat ehetsz a mi ételeinkből, az edzések a nap egyik fénypontjai? Tulajdonképpen mire is vársz?

Dr. Csábi Bettina

Bajnokok Életmód

(Fotó:cookpad.com)

Kulcsszavak: , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram