Pulyka

Published on április 16th, 2015 | by adminisztrator

0

Párolt zöldbab paradicsomosan, pulyka vagdalttal

Hozzávalók: 

Paradicsomos párolt zöldbabhoz: 1 kg zöldbab sárga hüvelyű, 20 dkg mozzarella, 2-3 gerezd fokhagyma, 1/2 dl repceolaj, 2 csapott teáskanál só, 1 csapott teáskanál kakukkfű,  15 dkg paradicsompüré (cukormentes) 

Pulyka vagdalthoz: barna kenyér 8 dkg, zsemlemorzsa 2 dkg,  darált pulykahús 24 dkg, tojás egész, apróra vágott vöröshagyma, fokhagyma, só, fűszerpaprika, olaj.

kep (536)

Elkészítés: Az olajon a fokhagymát megpirítjuk  a só hozzáadásával, majd a  zöldbabot hozzáadva kevés vízzel elkezdjük párolni, sóval, kakukkfűvel, paradicsompürével ízesítjük. Ha  a zöldbab megpuhult és a párolólé elfőtt, kész az étel. 

A vízben áztatott kenyeret kicsavarjuk és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal és a gombócra formázott alapanyagot beletesszük. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, kb. 200 fokon. A repceolajnak kedvező a zsírsav összetétele (ideálisabb mint a napraforgóolajé), amely segít az egészség megtartásában, erek állapotának javításában.

Szénhidráttartalom: 38 g

 

Kulcsszavak: , , , , , , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram