Hírek

Published on május 19th, 2016 | by adminisztrator

0

Segítőkutyára gyűjt a cukorbeteg kisfiú, hogy életben maradhasson

Mikor Aiden Heathnél mindössze négyévesen 1-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak, át kellett gondolni a kisfiú jövőjét. Anyukája azt mondta neki, hogy elkezdhet spórolni, mivel egyelőre nem tudnak megengedni maguknak egy segítőkutyát – pedig az ilyen kutyusok megmenthetik a cukorbetegek életét!

kep (97)

A cukorbetegekre specializálódott kutyák képesek már 20 perccel azelőtt kiszagolni a veszélyesen alacsony glükózszintet, mint bármilyen monitor. Éppen ezért nem olcsó beszerezni egy ilyen háziállatot – 15 000 dollárba kerül, ezt pedig bizony még Amerikában sem engedheti meg magának bármelyik család. Így mikor a kis Aident négyévesen 1-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizálták, anyukája azt tanácsolta neki, hogy kezdjen el pénzt gyűjteni, hogy egyszer majd megvehessenek egy ilyen kutyát.

A kisfiú, aki most nyolcéves, és akinek a vércukorszintjét azóta is éjjel-nappal méri az anyukája, komolyan vette a küldetését: minden fillért félretett azóta, hogy meg tudja venni a kutyát. Már egész jól halad vele, ugyanis múlt hónapban tartott 9000 dollárnál!

Természetesen a kisfiú erőfeszítései kifizetődtek: nemcsak gyűjtött, hanem másokat is inspirált arra, hogy adományozzanak neki. Így találkozhatott segítőkutyájával, Angellel, akit jelenleg is arra képeznek a szakemberek, hogy a későbbiekben bármikor megmenthesse a kisfiú életét.

Forrás: www.vous.hu

Kulcsszavak: , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram