Hírek

Published on szeptember 18th, 2017 | by adminisztrator

0

Segítséget kapnak a cukorbetegek

Új kezdeményezés segíti a cukorbetegeket. Erre szükség is van, mivel 32 európai országból csak Franciaországban, Portugáliában, Görögországban, Törökországban és Máltán magasabb a cukorbetegek teljes lakossághoz viszonyított aránya, mint nálunk.

A magyar lakosság 8,1 százalékát sújtja diabétesz, ami lényegesen magasabb a 6,4 százalékos uniós átlagnál. Emellett a lakosság további 8 százalékát veszélyezteti a betegség, akik pre-diabétesz állapotban vannak.

A diabétesszel élőknek nyújt segítséget az NN Biztosító inkubátor programjának első fejlesztése: a Sparklab és a Vodafone közös kezdeményezése egy mobilalkalmazás, amely vezeték nélküli kapcsolattal rendelkező vércukormérő eszközökhöz csatlakoztatható.

A bejelentésről a Pénzcentrum számolt be, ezek szerint három hónap munka, 8500 kilométer utazás és 100 ötlet meghallgatása után választotta ki az NN Biztosító azt a három ötletet, melynek megvalósulását támogatják a Sparklab kezdeményezés keretein belül.

Segítség a cukorbetegeknek

Jelenleg a cukorbetegséggel élőknek akár naponta kilencszer fel kell jegyezniük a méréseik eredményét, valamint a bevitt inzulin mennyiséget. Ezt többnyire papíron végzik, amiből nehezen nyernek használható információt, és sok időt vesz igénybe.

Az alkalmazás nem csupán a vércukormérési eredményeket tárolja és jeleníti meg, hanem a cukorbetegséggel kapcsolatos valamennyi releváns adat (szénhidrát bevitel, inzulinadagolás, mozgás) rögzítésére és nyomon követésére is lehetőséget ad majd.

“A most kifejlesztett megoldás abban segít az érintetteknek, hogy könnyen, felhasználó barát módon tekinthessék át és rendszerezhessék cukorbetegséggel kapcsolatos mérési eredményeket. A jövőben azt szeretnénk elérni, hogy azok, akik megfelelően karbantartják állapotukat és a mérési eredményeiket az alkalmazásban rögzítik, ne fizessenek több biztosítási díjat, mint nem diabéteszes társaik” – érzékeltette az app jelentőségét Sztanó Imre, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója.

Alexandre Froment-Curtil, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója elárulta: az alkalmazás a Diablog névre fog hallgatni, a cél egy olyan IoT megoldás kialakítása volt, amely manuális beavatkozás nélkül rögzíti az adatokat és kíséri figyelemmel a cukorbetegek állapotát, bárhol, bármikor.

A fent bemutatott fejlesztés mellett a Sparklab által felkarolt egyik startup csapat azon dolgozik, hogyan segíthet azoknak az édesanyáknak, akiknek a szülés után szétnyílt a hasizmuk. A probléma az egy-gyermekes édesanyák több mint 50%-át sújtja, és minden szüléssel 50%-al emelkedik a kialakulásának az esélye. Edzéssel és speciális gyakorlatokkal azonban lehet tenni a javulásért – ebben segít a Potzak App csapat ötlete, amely 15 évnyi nyílt hasizom rehabilitációs szakmai tapasztalatot tett egy mobil alkalmazásba.

Még több információ a Portfolio Private Health Forum 2017 konferenciájáról itt.

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/biztositok-penztarak/segitseget-kapnak-a-cukorbetegek.262507.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Kulcsszavak: , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram