Hozzávalók 4 főre:
- 600 kígyóuborka
- 2 ek. szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss kapor
- 1 zöldségleves kocka
- bors
- só
- 200ml kefir
- fél citrom leve
- 30g teljes kiőrlésű liszt
Elkészítés: Az apróra vágott fokhagymát a forró olajon megfonnyasztom. Hozzáadom a meghámozott és apróra vágott uborkát, és párolom 5 percig. Ízesítem a leveskockával, sóval, borssal, kaporral. Felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és pár percig főzöm. Hideg vízzel elkevert liszttel behabarom. Beleteszem a simára kevert kefirt és jól felforralom. Hozzáadom a citrom levét. Botmixerrel pürésítem és jó hidegre hűtöm. Hagyhatsz benne pár szem uborka kockát rágni, ha akarod. Tálaláskor friss kaporral megszórom.
Szénhidráttartalom: 44g